in

Alternativă pentru fumătorii din Anglia, guvernul pune bani la bătaie: femeilor însărcinate le oferă 400 de lire sterline

Alternativă pentru fumătorii din Anglia, guvernul pune bani la bătaie: femeilor însărcinate până la 400 de lire sterline. Fumătorilor din Anglia li se vor oferi kituri de vaping pentru a-i ajuta să renunțe la țigări, scrie The Guardian. Programul “Schimbă pentru a te opri” vine în ciuda alarmei tot mai mari privind creșterea numărului de tineri care fumează.
Citiți și: Creștere alarmantă a numărului de tineri care declară un handicap mintal în Anglia și Țara Galilor

Alternativă pentru fumătorii din Anglia

Miniștrii vor îndemna 1 milion de fumători să schimbe țigările cu vapes, în ciuda alarmei crescânde cu privire la creșterea numărului de tineri care fumează. În cadrul noului program “Schimbă pentru a te opri”, kituri de pornire pentru vape vor fi oferite la aproape unul din cinci dintre toți fumătorii din Anglia, ca parte a campaniei guvernamentale “Fumatul liber”.

De asemenea, femeilor însărcinate li se vor oferi până la 400 de lire sterline pentru a renunța la fumat și va fi lansată o consultare privind introducerea obligativității de a introduce sfaturi privind renunțarea la fumat pe pachetele de țigări.

Programul vine în completarea planurilor de combatere a vânzării ilegale de țigări electronice către persoanele sub 18 ani. Un sondaj realizat de Action on Smoking and Health (Ash) a constatat că ”vaporizarea” în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani a crescut de la 3,3% în 2021 la 7% anul trecut.

Departamentul de Sănătate și Asistență Socială (DHSC) încearcă să echilibreze găsirea unor modalități de a reduce vapingul minorilor și, în același timp, să se asigure că vapurile sunt disponibile pentru a ajuta fumătorii adulți să renunțe la fumat.

Guvernul este îngrijorat de creșterea numărului de tineri care fumează

O’Brien a declarat că guvernul este îngrijorat de creșterea numărului de tineri care fumează și a spus că dorește o “reprimare” a afacerilor care “îi fac pe copii să devină dependenți de nicotină”.

Ca parte a planurilor, va fi oferită o gamă de produse, concentrații și arome pentru a permite fumătorilor adulți să găsească cea mai bună alternativă pentru ei.

Finanțarea pentru programele de 45 de milioane de lire sterline în următorii doi ani va proveni din bugetul DHSC.

Oficialii spun că 9% dintre femeile din Anglia continuă să fumeze în timpul sarcinii și speră că un stimulent financiar, alături de un sprijin comportamental, le va determina pe toate să renunțe până la sfârșitul anului.

400 de lire sterline pentru femeile însărcinate

Deși detaliile nu au fost încă stabilite, oficialii se așteaptă ca voucherele să fie disponibile pe toată durata sarcinii și ar putea totaliza până la 400 de lire sterline dacă vor finaliza programul.

Deborah Arnott, director executiv al Ash, a declarat: “Vapurile cresc șansele fumătorilor de a renunța cu succes la fumat, la fel ca și voucherele pentru fumătoarele însărcinate, așa că acestea sunt pași bineveniți în direcția corectă, dar nu sunt nici pe departe suficiente.”

Ea a spus că “nu s-a schimbat suficient” de când a fost publicat raportul lui Khan și a precizat că este “nevoie disperată de finanțare pentru a restabili reducerile de peste 90% la campaniile mass-media”.

“Ca să nu mai vorbim de absența reglementărilor mai dure pe care Khan le-a recomandat pentru a crește vârsta de vânzare și pentru a reduce atractivitatea fumatului, precum și a vapatului”, a adăugat ea.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Discriminare la închirierea unei case în Londra

Discriminare la închirierea unei case în Londra: Proprietarii cer fotografii și CV-uri de la solicitanți

Detalii procesiunea încoronării regelui

Detalii despre procesiunea din ziua încoronării regelui Charles al III-lea: se vor folosi, pe rând, două vehicule