in

Discriminare la închirierea unei case în Londra: Proprietarii cer fotografii și CV-uri de la solicitanți

Discriminare la închirierea unei case în Londra – Proprietarii cer fotografii de la potențialii chiriași, plus numeroase detalii personale, stârnind temeri de discriminare. Chiriașii sunt supuși unor proceduri extreme de verificare, permițând agenților și proprietarilor care cer declarații personale – și chiar fotografii – să aleagă între potențialii chiriași.
Citește și: Noua regulă a Codului Rutier interzice conducerea cu navigatorul satelitar, amendă de până la 1.000 de lire sterline

Discriminare la închirierea unei case în Londra

Pe fondul celor mai proaste condiții de pe piața de închiriere de până acum, agenții de închiriere și proprietarii cresc potențialul de discriminare, spunându-le chiriașilor să trimită biografii personale pentru a dovedi că pot fi chiriași de încredere.

Potențialii chiriași au raportat, de asemenea, că li s-a cerut să ofere agenților de autorizare acces la profilurile lor LinkedIn.

Alte tactici adoptate includ vizionările în masă, încurajarea chiriașilor să liciteze peste prețul pieței sau să plătească în avans chiria pe mai multe luni și nefurnizarea de informații detaliate despre costurile energiei.

Prețurile caselor din UK se prăbușesc. “Ar putea scădea cu până la 40%”

Solicitarea de fotografii este inacceptabilă

Discriminare la închirierea unei case în Londra – Un angajat al agentului de închiriere din Londra Kinleigh Folkard & Hayward (KFH) a cerut unui grup de potențiali chiriași să trimită fiecare o fotografie cu ei înșiși și un scurt CV împreună cu cererea lor de a închiria o proprietate în nordul Londrei.

Când a fost întrebat cu privire la necesitatea unei fotografii, agentul de închiriere a spus, conform Observer: „Solicităm fotografii pentru a ajuta proprietarii să formeze o legătură cu potențialii chiriași – altfel ar fi doar nume pe hârtie pentru ei”.

Carol Pawsey, directorul de închirieri ale grupului KFH, a spus că, deși într-o piață de închiriere aglomerată, „nu este neobișnuit” să le oferi proprietarilor biografii personale „pentru a-i ajuta să decidă între mai multe oferte competitive”, agenții de închiriere nu ar trebui să ceară fotografii.

„Nu este politica companiei noastre să cerem fotografii solicitanților, care nu sunt relevante pentru cerere, și vom reitera politica noastră tuturor sucursalelor pentru a ne asigura de acest lucru.”

Rețetă pentru discriminare

Dan Wilson Craw, director interimar al grupului de apărare a drepturilor chiriașilor Generation Rent, a spus că solicitarea biografiei este „foarte intruzivă” și că solicitarea de fotografii este „o rețetă pentru discriminare”.

„Proprietarii ar putea alege chiriașii care par mai atractivi în mod convențional”, a adăugat el. „Dacă nu ai muncă obișnuită sau dacă nu ai un contract de muncă pe termen lung, te pune în dezavantaj față de alți chiriași. Doar adaugă încă o oportunitate de discriminare.”

Solicitând o mai mare reglementare a proceselor de verificare și a informațiilor care au voie să utilizeze proprietarii, el a spus că în prezent sunt „foarte opace”.

Discriminare la închirierea unei case în Londra – Cea mai proastă piață de închiriere

Recent a fost dezvăluit că numărul proiectelor de locuințe cărora li s-a acordat permis de construire în Anglia anul trecut a scăzut la cel mai scăzut nivel din 2006, când a început colectarea cifrelor.

Eșecul de a construi suficiente case în locuri în care oamenii își doresc să trăiască a creat „cea mai proastă piață de închiriere pe care am văzut-o vreodată”, a spus Wilson Craw.

„Potrivit Zoopla, chiria pentru noile închirieri valorează 35,6% din câștiguri, ceea ce este mai mare chiar și decât ultimul boom imobiliar din 2015-16.”

Practici greșite

Discriminare la închirierea unei case în Londra – Un purtător de cuvânt al Asociației Naționale a Proprietarilor Rezidențiali a condamnat fenomenul declarației personale.

„Practici ca aceasta, care au potențialul de a duce la discriminare, sunt greșite și nu-și au locul pe o piață modernă de închiriere.

„Singururile criterii pe care proprietarii ar trebui să le folosească atunci când iau decizii cu privire la cui să închirieze ar trebui să fie măsurile faptice ale capacității unui solicitant de a susține o închiriere și de a-și îndeplini obligațiile – cel mai bine confirmate prin verificări de credit, verificarea veniturilor lor și referințe privind închirierile anterioare”, a spus purtătorul de cuvânt.

Nathan Emerson, directorul executiv al Propertymark, care reprezintă agenții imobiliari, a declarat: „Cerința unui CV nu este o practică generală pe care am susține-o, dar un proprietar poate instrui un agent să afle cât de mult poate pentru a evalua dacă un viitorul chiriaș poate susține o închiriere pe termen lung a proprietății sale.”

Cutremur pe piața imobiliară din Marea Britanie, prețurile caselor scad la cel mai rapid ritm din 2009

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Britanicii apelează jocurile de noroc

Britanicii apelează tot mai mult la jocurile de noroc pentru a face față crizei, a plăti facturi sau cumpăra hrană

Alternativă pentru fumătorii din Anglia

Alternativă pentru fumătorii din Anglia, guvernul pune bani la bătaie: femeilor însărcinate le oferă 400 de lire sterline