in

Detalii despre procesiunea din ziua încoronării regelui Charles al III-lea: se vor folosi, pe rând, două vehicule

Casa regală britanică a anunţat detalii despre procesiunea din ziua încoronării regelui Charles al III-lea, la 6 mai. O surpriză este faptul că monarhul şi regina Camilla vor folosi, pe rând, două vehicule. Pentru a ajunge de la palat la Abaţia Westminster, vor avea la dispoziţie o trăsură confortabilă, construită recent. Doar la întoarcere se vor deplasa cu marea caleaşcă aurită, veche de 260 de ani, şi cunoscută ca fiind foarte incomodă.
Citiți și: Femeie de 87 de ani din Marea Britanie moartă de frig, refuza să pornească încălzirea de frica facturilor mari

Detalii despre procesiunea din ziua încoronării regelui Charles al III-lea

Aşa-numita Caleaşcă Aurită de Stat nu a lipsit de la nicio încoronare a unui rege britanic, începând din 1831. Dar aproape toţi monarhii care au călătorit cu ea s-au plâns de lipsa de confort. William al IV-lea, supranumit “regele marinar”, spunea că se simte ca într-o navă pe o mare cuprinsă de furtună. Iar regina Elisabeta a II-a a descris-o, simplu, ca “oribilă”. Totuşi, caleaşca va fi folosită şi de noul rege Charles, dar numai pentru revenirea la palat, după încoronare.

Cum arată caleaşca regală

“Această caleaşcă va fi piesa centrală a unei procesiuni mult mai ample şi cu durată mai lungă, de la parcul Abaţiei Westminster până la Palatul Buckingham, în ziua încoronării. Caleaşca este uriaşă, puteţi constata asta când mă vedeţi cum stau alături de ea. Are aproape patru metri înălţime şi peste şapte metri lungime”, arată Sally Goodsir, muzeografă, Colecţia Regală de Artă.

Cu o greutate de patru tone, caleaşca aurită este trasă de opt cai şi nici aşa nu se deplasează mai repede decât un om în mers. Aşa că mulţimea de pe trotuare va avea tot timpul să-i privească pe Charles şi Camilla. Dar pentru călătoria spre Abaţia Westminster, regele şi regina au ales aşa-numita Caleaşcă a Jubileului de Diamant. Construită pentru aniversarea celor 60 de ani de domnie ai reginei Elisabeta, are aer condiţionat şi un sistem modern de suspensie.

Ornamentele sunt, însă, demne de un vehicul regal. “În interior este tapisată minunat, cu mătase galbenă şi elemente din lemn de diferite esenţe”, spune Sally Goodsir, muzeografă, Colecţia Regală de Artă.

Regele Charles va fi încoronat pe 6 mai

Regele Charles doreşte o ceremonie a încoronării mai modestă decât cea a mamei sale, de acum 70 de ani, şi care să aibă şi unele elemente moderne. Traseul procesiunii între palat şi abaţie a fost scurtat cu 500 de metri, iar casa regală a creat şi un “emoji” special, care va apărea pe reţelele sociale în mesajele referitoare la ceremonie.

surse: Observatornews.ro, ZiarulRomanesc.net

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 4.7]

Alternativă pentru fumătorii din Anglia

Alternativă pentru fumătorii din Anglia, guvernul pune bani la bătaie: femeilor însărcinate le oferă 400 de lire sterline

Revolut ”relația” ANAF

Revolut și ”relația” cu ANAF: ”Este o legendă că nu poți fi urmărit!”