in

Ambasadorul britanic la București recomandă românilor să-și păstreze tradițiile culinareAmbasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, îndemnă românii să își păstreze obiceiurile alimentare și să nu repete greșelile făcute de populația din restul statelor membre UE, unde obezitatea a devenit o problemă gravă. Într-un articol publicat pe blogul său, citat de Newsin, Harris a mai lăudat mâncarea românească, spunând că e una foarte gustoasă, dar mai ales sănătoasă.

Într-o declarație publicată pe blogul personal, ambasadorul Marii Britanii la București apreciază faptul că unul dintre domeniile în care țara noastră nu vrea “să ajungă din urmă restul UE” este obezitatea.

Harris evocă cel mai recent studiu Eurostat în acest sens, potrivit căruia România are cea mai mică rată de obezitate în rândul a 19 state membre analizate. Doar 8% dintre femei și 7,6% dintre barbații români au probleme legate de greutate conform raportului. La polul opus se află tocmai țara ambasadorului,Marea Britanie, unde aproape una din patru femei este obeză (23,9%) si 22,1% dintre barbati.

Ambasadorul consideră ca această diferență între cele două țări e cauzată de calitatea mâncării românești. “Mâncarea românească este foarte bună. Este naturală, organică și conține puține chimicale sau sare”, spune Harris pe blog.

Că să evidențieze diferența dintre alimentația sănătoasă din zonele rurale și dieta nesănătoasă adoptată de societatea modernă, ambasadorul povestește o experiență petrecută în zona rurală a României. “Când mi-am dus familia în vacanța într-un sat din nordul României am petrecut o săptamâna întreagă consumând numai mâncare crescută și produsă pe dealurile și în văile din jurul locului”, argumentează acesta.

În final, ambasadorul britanic și-a exprimat speranța că românii își vor putea menține dieta sanătoasă și tradiția culinară pe masură ce economia crește și se dezvoltă. “Sper că oamenii din orașe nu vor ceda marșului neobosit al fast foodului – ingrediente ieftine promovate cu cheltuieli mari. Aceasta este o provocare pentru România – să prindă din urmă restul UE fără a repeta greșelile țărilor membre și să păstreze ce este mai bun în România pentru urmatoarea generație”, conchide Harris.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

UK: Grădiniță gratuită pentru copiii de 2 ani

Ziua Naţională, sărbătorită la Ambasada României