in

Anglia a lansat pașaportul de vaccinare. Poate fi descărcat direct pe telefoanele mobile

Pe 17 mai, în Anglia s-a lansat pașaportul de vaccinare care va facilita britanicilor călătoriile în străinătate, odată cu ridicarea celor mai multe dintre restricții.

Cei care doresc pot instala pe telefon aplicația NHS, in cazul în care au făcut ambelor doze ale vaccinului împotriva Covid-19.

Anglia a mai făcut un pas spre normalitate, conform foii de parcurs a guvernului de la Londra, o dată cu deschiderea pub-urilor și restaurantelor, potrivit Express.

Călătorii și turiștii din Anglia pot descarcă și instala pe telefon aplicația NHS, iar aceasta va confirma că persoana dispune de acest pașaport de vaccinare “verde”, care atesta cele două doze de vaccin.

Măsura poate fi crucială pentru turiștii care vor sa călătorească în străinătate, deoarece unele țări și companiile aeriene de transport cer îndeplinirea acestei condiții, în prealabil. De asemenea există și alte cerințe de intrare în anumite state, precum testul COVID-19 negativ, de aceea este recomandat ca cei care se deplasează să se verifice cu atenție cerințele solicitate de țările respective.

Boris Johnson face o concesie apărătorilor libertăților civile: Pașaportul COVID, valabil mai puțin de un an

Site-ul oficial al guvernului britanic a anunțat acest pașaport poate fi accesat pe un smartphone sau tabletă. Dovada vaccinării va fi afișată în aplicație.

Totodată, guvernul recomandă publicului să se înregistreze în aplicație, înainte de a rezerva călătorii internaționale. „Pentru accesul la NHS, nu este necesar sa contactați medicul de familie”, arată reprezentanții executivului.

Cu ajutorul acestui pașaport de vaccinare, cei din Anglia pot merge în vacanță în străinătate în țările clasificate ca zone verzi. Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a avertizat că anumite țări de pe lista galbenă, precum Spania, Italia, Franța și Grecia, „sunt locuri unde nu ar trebui sa mergi, dacă nu ai un motiv absolut întemeiat”, scrie The Independent.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Anglia: 20 de români locuiau într-o casă cu 3 dormitoare. Foloseau paturile prin rotație

Șoferii de autobuz din Londra intră în GREVĂ. Vezi ce linii vor fi afectate. Este vorba mai ales despre nordul și vestul orașului