in

Aproape 4 milioane de persoane nu au depus încă declarația fiscală în Marea Britanie, urmează penalități

Aproape 4 milioane de persoane nu și-au depus încă declarația fiscală de autoevaluare, deși termenul limită este la doar opt zile distanță – ceea ce a determinat HM Revenue and Customs să emită un apel “acționați acum” menit să-i determine pe oameni să acționeze.
Cei care nu respectă termenul limită riscă să se confrunte cu penalități, inclusiv dobânzi de întârziere de 7,75% – cea mai mare rată din ultimii 16 ani – ceea ce înseamnă că HMRC ar putea avea parte de o “mană cerească” în acest an, au declarat contabilii.
>>> Citiți și: Primăria Londrei invită rezidenții români la alegeri. „Fără vot, nu există voce”

Aproape 4 milioane de persoane nu au depus încă declarația fiscală

În acest an, se așteaptă ca peste 12,1 milioane de persoane să depună o declarație pentru anul fiscal 2022-23 până la termenul limită de 31 ianuarie. Pe 9 ianuarie, HMRC a declarat că aproximativ 5,1 milioane de contribuabili nu au făcut încă acest lucru, iar pe 23 ianuarie a spus că numărul celor care nu au trimis încă formularul înapoi se ridică la 3,8 milioane.

Într-un comunicat intitulat “Mai puțină distragere a atenției, mai multă acțiune!”, organul fiscal a declarat că cei care nu și-au trimis încă formularul “sunt îndemnați să acționeze acum sau riscă să se confrunte cu o penalizare de 100 de lire sterline”.
>>> Citiți și: HMRC anunță noi reguli pentru persoanele din Marea Britanie care vând articole online

Penalitate fixă de 100 de lire sterline

O declarație fiscală întârziată va atrage imediat o penalitate fixă de 100 de lire sterline, care se aplică chiar dacă nu există taxe de plătit sau dacă factura fiscală este plătită la timp. După trei luni, există penalități suplimentare de 10 lire sterline pe zi, până la un maxim de 900 de lire sterline, cu alte penalități după aceea.

Există, de asemenea, penalități pentru orice impozit plătit cu întârziere, la care se adaugă și dobânzi. Această dobândă de întârziere a fost majorată anul trecut la 7,75% – cea mai mare rată de la începutul lunii ianuarie 2008, când a fost de 8,5%. Anul trecut, aproximativ 600.000 de clienți au ratat termenul limită de 31 ianuarie. Numărul celor afectați de autoevaluare a crescut de-a lungul anilor: în urmă cu un deceniu era puțin peste 10 milioane, urcând la 11,4 milioane în 2018.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 6 In medie: 4.5]

Polițist român din Londra, dat afară din Poliție

Polițist român din Londra, DAT AFARĂ din Poliție după s-a prefăcut bolnav pentru a pleca în vacanță

Britanicii, amenințați cu recrutarea: au fost avertizați „să fie gata să lupte” cu Rusia