in

ATENȚIE! Condițiile de călătorie în UK s-au schimbat. Ce trebuie să știți despre plata cu cardul și serviciile de telefonie din Marea Britanie

De la 1 ianuarie, condițiile de călătorie în Regatul Unit s-au schimbat.

Există mai multe aspecte la care românii care vin în Marea Britanie trebuie să fie atenți, anunță Ambasada României la Londra.

Astfel, tranzacțiile dintre UE și Regatul Unit nu vor mai fi acoperite de normele UE care limitează comisioanele interbancare. Acest lucru poate conduce la o suprataxă pentru plățile cu cardul.

De aceea, ambasada vă recomandă să verificați înainte de călătorie tarifele care vă vor fi aplicate la plățile efectuate în UK.

Totodată, furnizorii de servicii de telefonie care își desfășoară activitatea în UE pot aplica clienților o suprataxă atunci când aceștia utilizează servicii de roaming în Regatul Unit.

Ziua în care Marea Britanie se desparte definitiv de Uniunea Europeană. Un român, primul șofer care a trecut în Franța: „Nu cred că viitorul va fi dificil”

Înaintea deplasării în Regatul Unit, se recomandă să verificați cu furnizorul de servicii de telefonie tarifele ce vor fi aplicate pe durata vizitei în acest stat.

Din punctul de vedere al controalelor vamale pentru vizitatorii europeni, inclusiv români, care se deplasează în Regatul Unit, cel puțin până la 1 iulie 2021, nu vor exista schimbări.

Orice modificare comunicată de autoritățile britanice va fi semnalată în timp util. De asemenea, recomandăm consultarea frecventă a site-ului https://www.gov.uk/uk-border-control/at-border-control.

Limita sumelor de bani în numerar care vor trebui declarate rămâne 10.000 de lire sterline.

Pentru mai multe informații despre condițiile de călătorie în UK de la 1 ianuarie 2020, puteți accesa secțiunea special de pe pagina de web

Ministerul Afacerilor Externe/ Ministry of Foreign Affairs, Romania

la : http://www.mae.ro/node/54638.
Expert Oxford: Vaccinurile actuale, ineficiente în fața unei noi mutații a coronavirusului

Băiat de 13 ani, înjunghiat mortal în Reading. Cei cinci suspecți au vârste de 13 și 14 ani