in

Wilko în pragul colapsului, va depune cerere de insolvență, în pericol 12.000 de joburi și 400 de magazine


Retailerul Wilko este în pragul colapsului, cu mii de locuri de muncă puse în pericol. Comerciantul de articole de uz casnic și de grădină se chinuie să găsească un cumpărător. Retailerul a declarat că a depus o „notificare de intenție” de a numi administratori, după ce nu a găsit suficiente investiții, relatează Mirror . Aproximativ 12.000 de oameni sunt angajați de retailer în 400 de magazine.
>>> Alertă economică: bomba cu ceas a datoriilor lovește 8 milioane de persoane în Marea Britanie

Retailerul Wilko este în pragul colapsului

Într-o declarație, CEO-ul Mark Jackson a confirmat că retailerul se străduia să găsească un cumpărător care să ofere „lichiditatea necesară” în timpul de care dispune, având în vedere „presiunile crescânde de numerar” cu care se confruntă. El a adăugat că retailerul, care a fost un element de bază al comerțului britanic de peste 90 de ani, nu a avut altă opțiune.

În declarația sa, Mark Jackson a spus: „Deși putem confirma că am avut un nivel semnificativ de interes, inclusiv oferte orientative despre care credem că ar îndeplini toate criteriile noastre financiare pentru recapitalizarea afacerii, în prezent nu avem o ofertă care să ofere lichiditatea necesară în timpul pe care îl avem la dispoziție, având în vedere presiunile tot mai mari de numerar cu care ne confruntăm. Din păcate, având în vedere acest lucru, astăzi trebuie să luăm decizia dificilă de a depune un NOI (Notice of Intention).”
>>> Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii la 5,25%, alarmă pentru cei cu credite variabile

Cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lire sterline

Wilko în pragul colapsului – Declarația a adăugat: „Continuăm să credem că planul nostru robust de restabilire, cu economii semnificative de costuri de restabilizare în curs, va oferi un Wilko profitabil și va maximiza oportunitățile semnificative despre care știm că există.

Suntem o afacere cu cifra de afaceri de 1,2 miliarde de lire sterline, cu o prezență puternică în zonele comerciale din Marea Britanie prin cele 400 de magazine ale noastre, online la wilko.com și prin produsele noastre de mare valoare ale mărcii Wilko, deservind comunitățile locale cu nevoile zilnice ale gospodăriei și grădinii de peste 90 de ani.

Aceasta fiind spuse, deși vom continua să progresăm aceste oferte orientative, fără ca garanția unei recapitalizări să poată fi finalizată în intervalul de timp necesar și având în vedere poziția de numerar, nu am rămas fără altă opțiune decât să luăm această acțiune. .”
>>> Au fost dezvăluite zonele din Londra cu cele mai multe furturi din magazine

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii

Banca Angliei anunță o creștere senzațională a ratei dobânzii la 5,25%, alarmă pentru cei cu credite variabile

Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie

Cele mai frecvente amenzi de circulație din Marea Britanie, iată ce riscați cel mai mult și cât se plătesc