in

Boris Johnson, anchetat de Parlament în legătură cu petrecerile din Downing Street

boris johnson anchetat

Boris Johnson urmează să fie anchetat de Parlament care va stabili dacă acesta i-a indus în eroare pe deputați cu privire la petrecerile din lockdown de la reședința sa din Downing Street.

Parlamentarii au susținut o moțiune condusă de laburiști prin care se cere examinarea în comisia de privilegii a acuzațiilor potrivit cărora prim-ministrul a indus în eroare Parlamentul britanic atunci când a negat că regulile de blocare au fost încălcate la reședința sa și la sediul Guvernului.

Moțiunea a fost aprobată.

Acest lucru poate însemna o lovitură pentru Boris Johnson întrucât deputaților conservatori li s-a ordonat anterior să susțină încercarea guvernului de a amâna votul până la încheierea anchetelor din partea Poliției Metropolitane și a funcționarului public Sue Gray.

Scandalul Partygate: Boris Johnson își cere scuze în Parlament. Se va vota pentru investigarea sa

Cu puțin timp înainte de începerea dezbaterii, liderul conservatorilor din Camerei Comunelor, Mark Spencer, a declarat că deputații conservatori pot vota oricum doresc cu privire la moțiunea laburistă.

La Westminster s-a speculat că parlamentarii conservatori nu erau pregătiți să mai aștepte o anchetă cu privire la comportamentul lui Boris Johnson, scrie Sky News.


Premierul s-a confruntat cu apeluri persistente de a demisiona din cauza scandalului și și-a cerut scuze în fața deputaților săptămâna aceasta.

Liderul laburist, Sir Keir Starmer, i-a acuzat pe parlamentarii conservatori că nu au susținut valorile „onestității și integrității” și a spus că „Marea Britanie merită mai bine” decât domnul Johnson.

Liderul adjunct al Partidului Laburist, Angela Rayner, a reiterat apelul partidului său către premier de a demisiona, spunând parlamentarilor că „prim-ministrul duce Partidul Conservator în jos”.

Prim-ministrul a ratat dezbaterea din Camera Comunelor, fiind plecat într-o vizită oficială de două zile în India, unde a spus că nu are „absolut nimic de ascuns”.

Fostul ministru Steve Baker, un deputat conservator influent, a spus anterior că premierul „ar fi trebuit să dispară de mult”.


…Boris Johnson, anchetat de Parlament în legătură cu petrecerile din Downing Street…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

retragerea catincăi nistor

Institutul Cultural Român face precizări cu privire la Petiția pentru retragerea directorului ICR Londra, Catinca Nistor

Soldații ucraineni au început antrenamentele în Marea Britanie: „Un factor ce contribuie la escaladare”

Soldații ucraineni au început antrenamentele în Marea Britanie: „Un factor ce contribuie la escaladare”