in

Boris Johnson confirmă noua etapă a relaxării. Terasele se deschid peste o săptămână. Ce a spus premierul despre călătoriile în străinătate

Oamenii vor putea din nou să bea o bere sau să mănânce la restaurant, de lunea viitoare, 12 aprilie, a confirmat Boris Johnson. Însă servirea se va face numai în grădini și terase din exterior.

Prim-ministrul a declarat în această seară, 5 aprilie, că grădinile vor putea fi redeschise după cum s-a planificat, săptămâna viitoare, ca parte foii de parcurs a guvernului pentru ieșirea din lockdown.

La conferința de presă din Downing Street, premierul britanic a spus, de asemenea, că pe 12 aprilie vor fi redeschise magazinele, sălile de sport, grădinile zoologice, campingurile, frizeriile și saloanele de coafură.

Boris Johnson a mai spus că li el va merge luni, 12 aprilie, la pub, pentru a bea „cu precauție dar ireversibil” o halbă de bere.

Anglia: Ce reguli se modifică de astăzi? Tot ce trebuie să știți despre relaxarea restricțiilor

Premierul a exclus posibilitatea folosirii unor pașapoarte COVID începând de lunea viitoare, însă nu a exclus posibilitatea de a continua cu implementarea acestora în viitorul apropiat.

Cu toate acestea, servirea în interiorul localurilor nu va fi permisă până cel mai devreme pe 17 mai. Regula celor șase va continua să se aplice în exterior, însă vor fi permise adunări de până la 30 de persoane, de lunea viitoare.

În ceea ce privește călătoriile în străinătate, prim-ministrul a declarat că este prea devreme pentru ca britanicii să își rezerve vacanțe externe, în timp ce un sistem de tip „semafor” a fost confirmat pe site-ul guvernului.

„Având în vedere starea pandemiei din străinătate și progresul programelor de vaccinare din alte țări, nu suntem încă în măsură să confirmăm că se pot relua călătoriile internaționale neesențiale”,  a spus Johnson.
Tragedie în Anglia. Bebeluș ucis de un BMW care a spulberat căruciorul în care se afla micuțul. Era prima zi când ieșea din casă cu mama lui

Zăpadă și gheață în Marea Britanie după temperaturi de 18-24C. Ar putea fi cea mai rece lună aprilie din ultimii 30 de ani