in

Lovitură grea pentru Boris Johnson. Lupta cu pandemia, „cel mai mare eșec din istoria sănătății publice din Marea Britanie”

Lupta cu pandemia de coronavirus în Marea Britanie a fost unul dintre cele mai grave eșecuri ale sănătății publice din istoria țării, Guvernul Boris Johnson și oamenii de știință au adoptat o abordare „fatalistă” în ceea ce privește pandemia, care a crescut numărul morților.

O abordare deliberat „lentă și graduală” a însemnat că Marea Britanie s-a descurcat „semnificativ mai rău” decât alte țări, potrivit raportului de 151 de pagini „Coronavirus: lecții învățate până în prezent”, întocmit de doi foști miniștri conservatori, potrivit The Guardian.

Criza a scos la iveală „deficiențe majore în mecanismele guvernamentale”, organisme publice incapabile să împărtășească informații vitale și sfaturi științifice afectate de lipsa de transparență, contribuția experților internaționali și provocarea semnificativă.

Raport BOMBĂ! Ce spunea Boris Johnson la începutul pandemiei: „Ignorați coronavirusul!”

Matt Hancock a demisionat din funcția de ministru al Sănătății din Marea Britanie în urma scandalului încălcării regulilor pandemiei cu amanta

În ciuda faptului că a fost una dintre primele țări care a dezvoltat un test pentru Covid, în ianuarie 2020, Marea Britanie a transformat situația „într-una de criză permanentă”.

Consecințele au fost profunde, se arată în raport. „Pentru o țară cu o expertiză de talie mondială în analiza datelor, a face față celei mai mari crize de sănătate din ultimii 100 de ani, practic fără date care să fie analizate, a reprezentat un obstacol aproape de neimaginat”.

Boris Johnson nu a ordonat un lockdown complet până la 23 martie 2020, la două luni după ce comitetul guvernamental SAGE de consilieri științifici s-a întâlnit pentru prima dată pentru a discuta despre criză.

Abordarea proastă a pandemiei fost o politică deliberată

„Această abordare lentă și graduală nu a fost neintenționată și nici nu a reflectat întârzierea birocratică sau dezacordul dintre miniștri și consilierii lor. A fost o politică deliberată – propusă de consilieri științifici oficiali și adoptată de guvernele tuturor națiunilor din Marea Britanie”, se arată în raport.

„Acum este clar că a fost o politică greșită și că a condus la un număr inițial mai mare de decese decât ar fi rezultat dintr-o politică timpurie mai emfatică. Într-o pandemie care se răspândește rapid și exponențial, fiecare săptămână a contat”, mai spun parlamentarii.

Raportul Comisiei științifice și tehnologice și a Comitetului pentru sănătate și asistență socială din Parlamentul britanic se bazează pe dovezi de la mai mult de 50 de martori, inclusiv de la fostul ministru al Sănătății, Matt Hancock, consilierii științifici și medicali ai guvernului, precum și personalități importante din grupul de lucru pentru vaccin și NHS.

În raport, parlamentarii se întreabă de ce experții internaționali nu au făcut parte din procesul de consultanță științifică din Marea Britanie și de ce măsurile care au funcționat în alte țări nu au fost adoptate ca măsuri de precauție.

Greșeli peste greșeli

Parlamentarii au declarat că decizia guvernului de a opri testele în masă în martie 2020 – la câteva zile după ce Organizația Mondială a Sănătății a solicitat „urmărirea minuțioasă a contactelor și o carantină riguroasă a contactelor strânse” – a fost o „greșeală gravă”.

Când sistemul de testare, urmărire și izolare a fost lansat, acesta a fost „lent, nesigur și adesea haotic”, „în cele din urmă a eșuat în obiectivul declarat de prevenire a viitoarelor restricții” și „a împiedicat răspunsul Marii Britanii la pandemie”. Problema a fost agravată, adaugă raportul, de eșecul organismelor publice de a partaja date, inclusiv între autoritățile naționale și locale.


…Lovitură grea pentru Boris Johnson. Lupta cu pandemia, „cel mai mare eșec din istoria sănătății publice din Marea Britanie”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cresc prețurile la cafea și la fasole, în Marea Britanie. Din ce în ce mai multe supermarketuri au rafturi goale

Șofer de camion român în UK: „Salariile de 50 mii de lire nu există! E o mare vrăjeală”

Șofer de camion român în UK: „Salariile de 50 mii de lire nu există! E o mare vrăjeală”