in

Boris Johnson: „Noul lockdown funcționează”

Boris Johnson a declarat azi, 13 ianuarie, că noul lockdown funcționează, numărul cazurilor de coronavirus din Anglia fiind în scădere.

Cu toate acestea, el a refuzat să excludă înăsprirea restricțiilor preconizată pentru această săptămână, scrie Daily Mail.

Premierul le-a spus parlamentarilor britanici că măsurile din Anglia sunt ținute „sub revizuire constantă”, întrebat fiind de liderul laburist Sir Keir Starmer de ce restricțiile sunt mai relaxate decât primăvara trecută, în ciuda faptului că numărul cazurilor este mai ridicat.

Deși a spus că situația este „tulburătoare” și a acceptat că NHS se află sub o presiune uriașă, premierul a spus că țara „începe acum să vadă primele semne” potrivit cărora restricțiile au efect în anumite părți ale Regatului Unit.

El a subliniat că sunt „primele zile” și a îndemnat oamenii să „păstreze disciplina”.

Guvernul are în vedere opțiuni care variază de la limitarea localurilor de unde se poate cumpăra mâncare și a colectării de bunuri, până la închiderea mai multor locuri de muncă și creșe și interzicerea exercițiilor fizice alături de prietenii.

Anglia: Noi restricții până „la sfârșitul săptămânii”. Hancock: „Nu știm când vom ieși din lockdown”

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat în această dimineață că „următoarele câteva zile” vor fi esențiale pentru a înțelege dacă restricțiile funcționează, o decizie finală urmând să se ia în weekend.

Totodată, consiliile londoneze și primarul Sadiq Khan au cerut ca Boris Johnson să adopte noi măsuri, cum ar fi închiderea imediată a lăcașurilor de cult.

Parlamentului scoțian a luat decizia în această după-amiază ca, de sâmbătă, să interzică băuturile în aer liber și colectarea mărfurilor neesențiale, precum și servirea mesei în restaurant.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spania interzice în continuare intrarea în țară a persoanelor care sosesc din Marea Britanie

Brent: 14 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor lockdown