in

Boris Johnson spune că lipsa unui acord cu UE este o „opțiune foarte bună”

Boris Johnson a spus că posibilitatea de a nu ajunge la un acord comercial înainte de sfârșitul perioadei de tranziție pentru Brexit ar fi o „opțiune foarte bună” pentru Marea Britanie.

Observațiile premierului britanic vin după ce cancelarul german, Angela Merkel, a avertizat că UE trebuie să se pregătească pentru un posibil eșec al negocierilor comerciale cu privire la Brexit.

Angela Merkel avertizează UE să se pregătească pentru lipsa unui acord comercial cu Marea Britanie

Încercând să dea un ton mai optimist, Boris Johnson a declarat la radio LBC: „Acum trebuie să ne asigurăm că vom obține un acord bun. Cred că de fapt – am avut niște conversații foarte bune – cu prieteni și colegi din UE. Sunt un pic mai optimist decât Michel [Barnier].”

El a adăugat: „Cred doar că trebuie să se ajungă la un acord bun, dar, evident, dacă nu putem, atunci vom avea opțiunea foarte bună pentru un aranjament în stil australian.”

Potrivit The Independent, Australia nu are un acord de comerț liber cu UE, iar guvernul Regatului Unit a folosit constant termenul „aranjament în stil australian” ca eufemism pentru a părăsi uniunea fără un acord la sfârșitul perioadei de tranziție de 11 luni.

Răspunzând comentariilor premierului Johnson, liderul liberal-democrat Ed Davey a declarat: „Există mii de companii din Marea Britanie care abia se țin la suprafață după restricții. Faptul că premierul este dispus să riște economia într-un acord „în stil australian” le-ar putea scufunda. Marea Britanie se confruntă cu cea mai gravă criză economică de trei secole, cu un număr record de locuri de muncă și întreprinderi în pericol, însă Boris Johnson pare că dorește înrăutățirea situației. Premierul a vrut să ridice țara și, în schimb, ne demolează economia.”

Spania ameninţă: nu va ratifica acordul dintre Marea Britanie şi UE dacă nu există schimbări în privinţa Gibraltarului.
Român căutat de poliție. A încercat să spargă un restaurant McDonalds în Coventry

UK români carantină

UK deschide granițele pentru zeci de țări, dar NU pentru ROMÂNI: rămânem în carantină