in

UK deschide granițele pentru zeci de țări, dar NU pentru ROMÂNI: rămânem în carantină

Guvernul britanic a publicat lista celor 59 de țări și teritorii considerate cu risc redus, ai căror cetățeni nu vor mai fi nevoiți să se auto-izoleze timp de 14 zile la sosirea pe insulă. România NU a fost inclusă pe această listă!

Noile măsuri intră în vigoare săptămâna viitoare, mai exact pe 10 iulie. Astfel, românii care ajung în Marea Britanie după data de 10 iulie intră obligatoriu în izolare timp de 14 zile.

Din data de 10 iulie 2020 persoanele care vin din țările pentru care Anglia a dispus coridorul de călătorie nu vor mai trebui să intre în auto-izolare pentru 14 zile.

Acest lucru se schimbă dacă cei care vin s-au oprit într-o țară care nu se află pe lista respectivă, anunță Guvernul britanic.

Regula se aplică tuturor călătoriilor în Anglia, cu trenul, feribotul, autocarul, avionul sau orice altă rută.

Dacă ați fost sau ați oprit într-o țară care nu se află pe listă, va trebui să vă auto-izolați timp de 14 zile, de la ieșirea din țara respectivă.

Înainte de sosirea în Marea Britanie, trebuie să completați un formular de localizare care se aplică atât vizitatorilor, cât și rezidenților din Marea Britanie.

Lista va fi ținută sub control și va fi modificată în funcție de gravitate infectărilor cu coronavirus din țările respective.

Lista completă a ţărilor care scapă de măsura izolării:

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Boris Johnson spune că lipsa unui acord cu UE este o „opțiune foarte bună”

MAE: Menținerea carantinei pentru cei care vin în Marea Britanie din România, luată pe baza recomandărilor experților