in

Boris Johnson: Va fi o creștere a numărului de cazuri de COVID, dar nu renunțăm la deblocarea restricțiilor

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat că va exista o creștere „inevitabilă” a numărului de cazuri de COVID, datorită ridicării restricțiilor, dar nu se va abate de la foaia de parcurs stabilită.

Prim-ministrul a mai spus că „nu poate vedea niciun motiv pentru care să schimbe” planul, în timp ce a îndemnat oamenii să rămână precauți.

Anglia a făcut ieri, 12 aprilie, încă un pas înapoi la normalitate – odată cu redeschiderea localurilor în aer liber, a sălilor de sport, a frizeriilor și a magazinelor neesențiale – iar următoarele „puncte de referință” urmează să se aibă loc pe 17 mai și pe 21 iunie.

Boris Johnson a spus cu această ocazie: „Este foarte, foarte important ca, dacă vrem să ajungem acolo în modul în care ne dorim cu toții, oamenii să continue să fie precauți, să se rețină și să facă doar lucrurile de bază, pentru a opri răspândirea virusului – spălarea mâinilor, oferirea celorlalți a cât mai mult spațiu și ieșirea la aer curat.”

Londra, prima zi de cumpărături după lockdown. Cumpărătorii s-au luat la bătaie pe Oxford Street. Oamenii s-au așezat la cozi de la 6 dimineața

Premierul a avertizat, de asemenea, că, deși numărul infecțiilor, internărilor în spitale și deceselor a scăzut, reducerea „nu a fost realizată prin programul de vaccinare”, ci mai degrabă prin impunerea lockdown-ului.


„Desigur, programul de vaccinare a ajutat, dar cea mai mare parte a muncii în reducerea bolii a fost făcută prin restricții”, a spus el.

„Deci, pe măsură ce deblocăm, inevitabil că vom vedea mai multe infecții, din păcate vom vedea mai multe spitalizări și decese. Oamenii tocmai au ajuns să înțeleagă acest lucru”, a mai spus premierul.

Avertismentul primului ministru vine în momentul în care persoanele cu vârsta de peste 45 de ani au început să primească invitații pentru vaccinare. Acest lucru semnalează începerea „fazei 2” a programului de vaccinare – care presupune vaccinarea adulților sănătoși, cu vârsta sub 50 de ani.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Prințul Philip va fi înmormântat pe 17 aprilie. Doar 30 de persoane vor putea participa la funeralii

Londra: Românul dispărut din Canning Town a fost găsit mort