in

Britanicii au retras sume record de numerar din conturi, peste 4,8 mld de lire sterline, ce i-a făcut să reacționeze așa

Britanicii au retras sume record de numerar din conturi, pe măsură ce temerile legate de criza bancară din SUA se răspândesc în întreaga lume. În timp ce acțiunile creditorilor regionali din America s-au prăbușit ieri, într-o nouă zi brutală pentru acest sector, cifrele Băncii Angliei (BoE) au arătat că 4,8 miliarde de lire sterline au fost retrase din băncile și societățile de construcții din Marea Britanie în luna martie.

>>> Poliția londoneză organizează cea mai mare operațiune de recunoaștere facială din istoria Marii Britanii

Britanicii au retras sume record de numerar din conturi

Cifra, care a fost cea mai mare sumă retrasă de la începutul înregistrărilor, în 1997, a marcat un contrast puternic față de ultimii ani, când depozitele bancare au crescut – în special în timpul Covid, deoarece mulți dintre cei blocați acasă au economisit sume uriașe.

Retragerile lunare negative de numerar au avut loc doar de cinci ori, ultima dată în aprilie 2018.

Cifrele Băncii Angliei (foto) au arătat că 4,8 miliarde de lire sterline au fost scoase din băncile și societățile de construcții din Marea Britanie în martie. Experții au declarat că cifrele arată că gospodăriile sunt mai puțin dispuse să dețină bani în bănci după prăbușirea creditorului american Silicon Valley Bank (SVB) în martie, care a afectat încrederea și a expus noi slăbiciuni ale sistemului financiar.

O sursă din City a declarat pentru Daily Mail: ‘Fără îndoială, este un lucru important. Este cea mai mare retragere de la o lună la alta’.

În schimb, gospodăriile s-au orientat către alte opțiuni, depunând bani în conturile National Savings and Investment (NS&I), în timp ce companiile și-au plasat banii în titluri de stat.

O defalcare a datelor a arătat că gospodăriile au depus 3,5 miliarde de lire sterline în conturile NS&I în luna martie, cel mai ridicat nivel din septembrie 2020, când au ajuns la 5 miliarde de lire sterline pe fondul pandemiei.

surse: Daily Mail Online

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.9]

Prețurile locuințelor Marea Britanie

Prețurile locuințelor din Marea Britanie au început să crească: ”Există semne timide de redresare”

Încoronarea regelui Charles explozia prețurilor

Încoronarea regelui Charles duce la explozia prețurilor, hotelurile din Londra au majorat cu 60% costurile de cazare