in

Poliția londoneză organizează cea mai mare operațiune de recunoaștere facială din istoria Marii Britanii

Poliția londoneză a fost acuzată că s-a folosit de încoronare pentru a pune în scenă cea mai mare operațiune de recunoaștere facială în direct din istoria Marii Britanii.
Forțele de ordine au declarat miercuri că intenționează să folosească această tehnologie controversată, care scanează fețele și le compară cu o listă de persoane căutate de poliție pentru presupuse infracțiuni și ar putea identifica teroriști condamnați care se amestecă în mulțime.

>>> Încoronarea regelui Charles duce la explozia prețurilor, hotelurile din Londra au majorat cu 60% costurile de cazare

Cea mai mare operațiune de recunoaștere facială în direct din istoria Marii Britanii.

Sute de mii de oameni sunt așteptați sâmbătă pe străzi pentru încoronarea regelui Carol la Westminster Abbey, după o procesiune prin centrul Londrei, cu o operațiune de securitate masivă.

Anunțul a fost făcut în contextul în care poliția a primit noi puteri pentru a reprima protestele, promulgate prin lege de către guvern cu doar câteva zile înainte de evenimentul ceremonial de profil înalt.

Militanții se tem că tehnologia de scanare a feței ar putea fi folosită împotriva protestatarilor și că poliția a mai făcut acest lucru.

Poliția metropolitană a insistat că tehnologia nu va fi folosită pentru a reprima protestele legale sau pentru a viza activiștii. Dar grupurile de campanie nu îi cred. Cea mai mare forță din Marea Britanie a declarat: “Nu este folosită pentru a identifica persoanele care au legătură cu sau au fost condamnate pentru că au fost implicate în activități de protest.”

>>> Rezultatele surpriză ale unui sondaj înainte de încoronarea regelui Charles: câți tineri mai susțin monarhia

Cea mai mare operațiune de până acum

Un expert academic de renume a declarat că numărul de persoane ale căror fețe vor fi scanate ar face ca aceasta să fie cea mai mare desfășurare de până acum a recunoașterii faciale live (LFR) în Marea Britanie.

Amploarea utilizării planificate a LFR a fost fără precedent, a declarat Pete Fussey, care îl consiliază pe comisarul pentru biometrie și camere de supraveghere cu privire la drepturile omului și etnie și care a condus, de asemenea, o revizuire independentă a testelor anterioare ale Met privind LFR în 2018-19.

Cea mai mare desfășurare anterioară a LFR a fost cea de la carnavalul Notting Hill din 2017, când au fost scanate 100.000 de fețe.

Poliția consideră că LFR este un instrument de combatere a criminalității care ar putea schimba regulile jocului, deși utilizarea sa de către stat în Marea Britanie a fost limitată până în prezent. Militanții se opun utilizării sale.

sursa: The Guardian

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 5]

Încoronarea regelui Charles explozia prețurilor

Încoronarea regelui Charles duce la explozia prețurilor, hotelurile din Londra au majorat cu 60% costurile de cazare

Cât timp rămâne alcoolul în organism?

Puteți conduce dimineața după ce ați băut seara? Și cât timp rămâne alcoolul în organism?