in

Boris Johnson consideră invadarea Ucrainei „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei

Boris Johnson consideră invadarea Ucraine „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei

Într-un discurs televizat adresat națiunii, premierul britanic Boris Johnson a spus că Vladimir Putin a „declanșat război pe continentul nostru european” cu o „aventura hidoasă și barbară” în Ucraina.

Premierul promite că Rusia va fi lovită economic de un pachet „masiv” de sancțiuni menite să „încetinească” economia Moscovei – în urma „invadării” Ucrainei de către Vladimir Putin pe uscat, pe mare și din aer.

Johnson l-a acuzat pe Putin că a „atacat o țară prietenă fără nicio provocare și fără scuze credibile”.

„Nenumărate rachete și bombe au plouat asupra unei populații complet nevinovate”, a adăugat premierul, potrivit Sky News.

„O vastă invazie este în curs de desfășurare pe uscat, pe mare și pe calea aerului”.

În timp ce promite sprijinul Regatului Unit pentru Ucraina, Johnson pare să respingă orice noțiune de liniște, în stilul anilor 1930, în abordarea crizei actuale.

„Aceasta nu este o „țară îndepărtată despre care știm puțin””, a spus el.

„Avem prieteni ucraineni în această țară; vecini, colegi de muncă. Ucraina este o țară care de zeci de ani se bucură de libertate și democrație și de dreptul de a-și alege propriul destin”, a declarat Boris Johnson.

„Noi și lumea nu putem permite ca această libertate să fie respinsă. Nu putem și nu vom privi în altă parte”, a afirmat premierul birtanic.

Premierul Boris Johnson se adresează națiunii: „O catastrofă pentru continentul nostru. Vor fi sancțiuni fără precedent”

Ela spus că misiunea Regatului Unit și a aliaților săi este „clară”, adăugând: „Diplomatic, politic, economic și – în cele din urmă – militar, această aventură hidoasă și barbară a lui Vladimir Putin trebuie să se încheie cu un eșec”.

El a avertizat că soldații ruși își vor „pierde viața” în conflictul viitor și a spus poporului rus că regimului lui Putin va primi „statutul de paria”.

Într-un mesaj adresat populației Ucrainei, premierul a continuat: „Dacă lunile care urmează sunt sumbre și flacăra libertății pare stinsă, știu că va arde din nou în Ucraina. Pentru că, cu toate bombele, tancurile și rachetele sale, nu cred că dictatorul rus va supune vreodată sentimentul național al ucrainenilor și credința lor pasională că țara lor trebuie să fie liberă”.

Vor fi sancțiuni fără precedent asupra economiei Moscovei

Boris Johnson a spus că Regatul Unit și aliații săi vor lucra „oricât de mult va dura pentru a se asigura că suveranitatea și independența Ucrainei vor fi restaurate”.

El i-a asigurat, de asemenea, pe britanici că guvernul „va face totul pentru a ne menține țara în siguranță” în urma amenințărilor lui Putin „împotriva celor care sunt alături de Ucraina”.

Se pare că președintele rus a făcut referire la războiul nuclear atunci când, în comentarii cu privire la începutul atacului asupra Ucrainei, a avertizat despre „consecințele pe care nu le-ați văzut niciodată în istorie” celor care ar încerca să-l împiedice.

În discursul său premierul a descris actul Rusiei drept un „atac nu doar asupra Ucrainei”, ci „un atac la democrația și libertatea în Europa de Est și din întreaga lume”.

Purtătorul de cuvânt oficial al premierului a adăugat că Marea Britanie oferă „capacitate militară defensivă” Ucrainei.

În jurul orei 17.00, Johnson se va adresa, de asemenea, Camerei Comunelor, unde este de așteptat să dea detalii cu privire la măsurile punitive împotriva Rusiei.

Este posibil ca acestea să fie coordonate cu SUA și UE, precum și cu alți aliați occidentali.


…Boris Johnson consideră invadarea Ucraine „un atac barbar” al lui Vladimir Putin și promite „sancțiuni masive” asupra economiei Moscovei…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 3.5]

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte

Britanicii, avertizați că ar putea intra în RĂZBOI cu Rusia: „Copiii și nepoții” Marii Britanii vor fi chemați să lupte

După Ucraina urmează Republic Moldova? Rușii fac exerciții militare în Transnistria

După Ucraina urmează Republica Moldova? Rușii fac exerciții militare în Transnistria