in

Britanicii, îngrijorați de extinderea UE cu România și Bulgaria

Extinderea UE care a inclus România şi Bulgaria a făcut ca îngrijorarea generată de imigraţie să atingă cel mai înalt nivel în Marea Britanie, consideră Joe Twyman, director de cercetare politică şi socială la compania britanică de cercetare a pieţei YouGov, citat de The Telegraph.“Motivul pentru care îngrijorarea a crescut constant în ultimul an şi a ajuns la cel mai înalt nivel înregistrat vreodată este legat de extinderea UE pentru a include România şi Bulgaria. Britanicii sunt îngrijoraţi că afluxul de cetăţeni străini va afecta negativ economia şi piaţa locurilor de muncă”, a declarat Twyman. “Imigraţia este ceva ce oamenii percep a fi o problemă pentru ţară şi este în creştere în contextul în care oamenii percep că guvernul nu reuşeşte să reducă numărul celor care vin în Marea Britanie”, a subliniat el.

Parlamentari “Balanced Migration”: UK să închidă granițele dacă șomajul este ridicat

Peste 57% din persoanele chestionate de YouGov au declarat că imigraţia este una dintre cele trei cele mai importante probleme cu care se confruntă Marea Britanie astăzi, o creştere de 11% faţă de sondajul de anul trecut.

Când au fost întrebaţi cu privire la ceea ce îi îngrijorează personal, 51% dintre persoane s-au declarat preocupate de faptul că în următorii doi ani ar putea să-şi piardă locul de muncă în favoarea unor lucrători străini.

Daily Mail: Britanicii nu mai au locuri în școli din cauza imigranților

Apogeul îngrijorării privind imigraţia survine la doar câteva zile după ce UKIP a înregistrat progrese majore în alegerile locale, făcând campanie pe un argument care a subliniat puternic nevoia pentru Marea Britanie de a reduce imigraţia şi a ieşi din UE.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ponta: “Confiscăm averile obţinute ilegal”

Permis de conducere obținut fraudulos