in

Britanicii, rugați să îngenuncheze în fața ușii, pentru a protesta împotriva morții lui George Floyd

Organizația „Stand Up to Racism” a organizat o zi națională de acțiune și a solicitat britanicilor ca miercuri, la ora 18.00, să îngenuncheze în fața ușii, pentru a protesta împotriva morții lui George Floyd, în cadrul unei manifestări de solidaritate cu activiștii din Statele Unite.

Protestele s-au răspândit în SUA și pe tot globul, ca răspuns la moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare neînarmat, care a fost filmat întins cu fața în jos pe drum, cu genunchiul unui ofițer alb pe gât, implorând să fie lăsat să respire.

Stand up to Racism (SUTR) cere oamenilor să „își ia genunchiul pentru George Floyd” la 18:00, ca parte a unei zile de acțiune distanțată social împotriva rasismului. Acțiunea a fost inspirată de starul fotbalului american Colin Kaepernick, care a refuzat să se ridice în timpul imnului național pentru a atrage atenția asupra inegalității rasiale și a brutalității poliției.

SUTR, de asemenea, solicită o anchetă publică asupra impactului disproporționat al Covid-19 asupra comunităților BAME (Black, Asian and minority ethnic). Un protest separat a fost planificat miercuri la Hyde Park din Londra, la 13:00, în timp ce sâmbătă, în Piața Parlamentului, este programată o nouă demonstrație.

Într-o declarație, SUTR a afirmat: „Suntem supărați că încă o persoană neagră a fost ucisă pe mâna poliției din SUA. Evenimentele desfășurate în SUA sunt un produs al sutelor de ani de rasism și opresiune a comunităților negre, ceea ce a dus la pierderea a nenumărate vieți. George Floyd a murit după ce un ofițer de poliție i-a pus genunchiul pe gât.

Evenimentele au loc și în contextul în care comunitățile negre mor în mod disproporționat ca urmare a coronavirusului și sunt infectate de cel mai ridicat nivel al șomajului, care crește rapid din cauza contracției economice rapide care are loc. Așadar, oamenii negri sunt afectați în mod disproporționat de brutalitatea poliției, șomaj, dificultăți economice și coronavirus.”


Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook ZIARUL ROMÂNESC

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

asimptomaticii infecta

Studiul care dă totul peste cap: asimptomaticii nu îi pot infecta pe cei din jur

Lege nouă în Marea Britanie: Nu aveți voie să faceți sex cu persoane care nu stau în casa voastră