in

Ce le transmite un ministru britanic unora dintre români din Regat: „Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK”

Ce le transmite un ministru britanic unora dintre români din Regat: „Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK”

Un ministru britanic le transmite cetățenilor UE, printre care și români, din Regatul Unit care nu au obținut rezidența, că ar trebui să plece de bunăvoie, sau vor fi expulzați.

Ministrul pentru Imigrație, Kevin Foster, a declarat pentru ziarul italian La Repubblica, într-un interviu, că „cetățenii UE cărora li s-a refuzat statutul de rezident și nu părăsesc statul, vor sta ilegal în Regatul Unit”.

„Ne așteptăm ca oamenii să părăsească țara în mod voluntar”, iar în caz contrar, oficialii din domeniul imigrației „vor încerca să le impună plecarea”, a precizat ministrul.

Marea Britanie a acordat în jur de 5,4 milioane de permise de ședere unor cetățeni ai Uniunii Europene. „La 31 august 2021, existau aproximativ 400.000 de cereri în așteptarea unui rezultat”, a declarat Foster.

„Cei care au avut motive întemeiate să depășească termenul limită pentru a solicita să rămână în Marea Britanie încă pot aplica”, a adăugat ministrul.

De la 1 iulie, românii pot fi opriți pe stradă și verificați de ofițerii de imigrare. Ministrul Imigrației, Kevin Foster, explică pentru Ziarul Românesc ce se întâmplă de mâine cu cei care nu au rezidență în Regatul Unit…

„Avem măsuri pentru a-i proteja pe cei care nu au depus încă solicitarea, dar care ar putea fi în continuare eligibili, ceea ce înseamnă că toată lumea va putea obține statutul”, a precizat el.

Cu toate acestea, Marea Britanie nu a reușit să umple golurile de pe piața muncii, în special în sectorul transporturilor cu camionul și alimentelor, ceea ce a dus la o penurie de produse pe rafturile supermarketurilor și o criză de combustibil. Guvernul britanic a anunțat că va da 5.000 de vize temporare pentru șoferi de camioane și 5.500 pentru angajați în industria cărnii de pui.

Totuși, Foster a negat că există o legătură între criza de angajați și noile reguli de imigrație.

„Nu suntem de acord că sistemul bazat pe puncte este principala cauză a crizei de forță de muncă în Marea Britanie, pentru că putem observa deficiențe similare în întreaga UE, în special în domenii precum industria ospitalității și cea a transportului cu camionul”, a spus el.


…Ce le transmite un ministru britanic unora dintre români din Regat: „Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 50 In medie: 3.7]

Șofer român în Anglia: „Câștig 1000 de lire sterline pe săptămână. Am oferte de muncă în fiecare zi”

Șofer român în Anglia: „Câștig 1000 de lire sterline pe săptămână. Am oferte de muncă în fiecare zi”

Criza combustibilului în Londra

Criza combustibilului în Londra: Poți fi amendat dacă mașina rămâne fără carburant și obstrucționează traficul