in

Londra: Cerșetorii români care dorm în stațiile de metrou, somați să „părăsească imediat zona”

Grupul pentru drepturile omului „Liberty” a trimis o scrisoare către compania Transport for London (TfL) și Camden Council după ce mai multe notificări au fost dispuse în afara stațiilor de metrou din Camden, ordonând celor care se adăpostesc acolo să „părăsească imediat zona”.

Notificările au apărut pentru prima dată în jurul datei de 22 mai 2021 și au vizat în principal romii din România, potrivit Streets Kitchen, un grup de sprijin pentru persoanele fără adăpost.

Una dintre notificări a fost plasată deasupra locului unde dormea o femeie din România, în vârstă de 20 de ani, gravidă, în afara stației Warren Street.

Aceasta spune că nu i s-a oferit niciun sprijin și a fost speriată de aviz, deoarece nu știa ce înseamnă sau unde trebuia să meargă.

„Vă rugăm să tratați acest aviz ca o cerere a TfL ca proprietar și valabil în sensul secțiunii 61 din Legea privind justiția penală și ordinea publică din 1994 și să părăsiți terenul imediat”, se arată în nota dispusă în stații.

Cei care vor alege să „ignore” notificarea, vor fi „îndepărtați forțat de polițiști și/sau executori judecătorești și vor fi supuși urmăririi civile și/sau penale (inclusiv amendă și cazier judiciar)”, mai scrie avizul TfL.

Anunțurile au fost plasate în afara stațiilor Great Portland Street, Euston și Tottenham Court Road, toate situate în cartierul Camden.

În scrisoarea adresată TfL și Camden Council, Liberty afirmă că TfL își încalcă obligațiile care îi revin în temeiul legilor drepturilor omului, încercând să evacueze persoanele care nu au „altă opțiune decât să locuiască pe stradă”, spunând că notificările par a fi atât ilegale, cât și discriminatorii.

Declarație ȘOC a unui boxer scoțian: „Cerșetorii români sunt grași ca niște porci bine hrăniți”

De asemene, se mai menționează că notificările sunt doar în limba engleză, când persoanele care dorm în zonele menționate sunt „în mare parte romi care nu vorbesc engleza” și, prin urmare, „nu au înțeles ce înseamnă notificările sau ce li se cere”.

Un purtător de cuvânt al Consiliului Camden a declarat pentru The Independent că notificările nu sunt reprezentative pentru gestionarea problemei persoanelor fără adăpost.

Un purtător de cuvânt al TfL a declarat că notificările au fost transmise ca parte a muncii pe care o compania o face alături de Consiliul Camden, serviciile locale pentru persoanele fără adăpost și Poliția Metropolitană, pentru a încerca să soluționeze problemele legate de persoanele fără adăpost din zona Euston Road.

„Dacă rămâi fără adăpost sau ajungi să dormi pe stradă, autoritățile locale ar trebui să fie acolo pentru a oferi ajutor și sprijin; ar trebui să te trateze cu demnitate ”, a spus un avocat al asociației Liberty.

Scrisoarea Liberty cere ca, până la 29 iunie, consiliul și TfL fie să ordone eliminarea notificărilor și să nu mai fie plasate alte asemenea avize.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Stadioanele din Londra, transformate în centre de vaccinare gigant. Sute de mii de persoane au făcut rezervări după ce s-a trecut la imunizarea celor de 18-20 de ani

Studentă în Marea Britanie, ce îi sfătuiește pe tinerii români: „Să plece din România, este cea mai înțeleaptă decizie“