in

Putin taie gazul în Europa. Ce termen a dat liderul de la Kremlin pentru plata în ruble

Putin taie gazul în Europa. Ce termen a dat liderul de la Kremlin pentru plata în ruble

Vladimir Putin a făcut o nouă amenințare de a tăia gazul în Europa, în câteva zile, stabilind un termen limită pentru plata în ruble.

Liderul de la Kremlin a amenințat că va reduce livrările de gaz către UE după ce a stabilit un termen limită de 31 martie pentru ca țările „neprietenoase” să plătească în ruble, potrivit Daily Express.

Președintele Rusiei a făcut o nouă amenințare, după ce țările europene și SUA nu au reușit să cadă de acord asupra modului de reacție. Acum, Rusia a avertizat că nu va furniza gaz Europei în timp ce se străduiește să găsească o soluție la cererea sa.

Acest lucru ar putea fi îngrijorător pentru UE, care își bazează 40% din gaze pe importurile din Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat într-o conferință: „Nu vom furniza gaz gratuit, este clar. În situația noastră, acest lucru nu este posibil și adecvat să ne angajăm în activități de caritate (cu clienții europeni).”

Vladimir Putin a trimis submarine nucleare în apropierea Marii Britanii, după invadarea Ucrainei

Peskov a avertizat, de asemenea, că Rusia urmează să ia măsuri dacă Occidentul refuză să plătească gazul în moneda rusească.

Rusia își va respecta contractele doar cu plata în ruble

Dar liderii G7 au fost până acum hotărâți să nu plătească în ruble.

Robert Habeck, vicecancelarul Germaniei, a declarat că „toți miniștrii G-7 au fost complet de acord că aceasta (ar fi) o încălcare unilaterală și clară a contractelor existente”.

Habeck a adăugat că negociatorii au fost de acord că „plata în ruble este inacceptabilă și a făcut apel la companiile în cauză să nu se conformeze cererii lui Putin”.

Dar guvernul Putin, banca centrală rusă și gigantul energetic de stat Gazprom, au precizat clar că țările „neprietenoase” trebuie să își prezinte propunerile pentru plățile în ruble până pe 31 martie.

Cu toate acestea, el a anunțat la începutul acestei săptămâni că Rusia va onora contractele actuale.

„Rusia va continua, desigur, să furnizeze gaze naturale în conformitate cu volumele și prețurile… fixate în contractele încheiate anterior. Modificările vor afecta doar moneda de plată, care va fi schimbată în ruble rusești”, a declarat Putin.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

regina memorialul

Regina Marii Britanii, prima apariție în public după cinci luni. Suverana participă la memorialul Prințului Philip

ar putea ninge în Londra

Răcire bruscă a vremii în Londra: Ar putea ninge săptămâna aceasta