in

Vladimir Putin de Ziua Victoriei în RUSIA: „Occidentul se pregătea să ne invadeze țara”

vladimir putin rusia

„Voi luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre, pentru viitorul ei”, le-a spus președintele rus Vladimir Putin trupelor ruse cu ocazia paradei de Ziua Victoriei din Rusia.

Cu toate acestea, nu a profitat de ocazie pentru a declara oficial război Ucrainei sau pentru a mobiliza în continuare armata rusă, scrie Sky News.

Vladimir Putin spune că intervenția militară a Rusiei în Ucraina a fost o mișcare preventivă pentru a evita agresiunea, acuzând Occidentul că „se pregătea pentru invazia țării noastre, inclusiv a Crimeii”.

Președintele rus se află la Moscova unde conduce parada cu ocazia Zilei victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, în 1945.

Ziua Victoriei în Rusia – o comemorare anuală – este cea mai importantă sărbătoare și o sursă de mândrie națională, marcată de o paradă uriașă a soldaților și a echipamentelor militare prin Piața Roșie.

Dar fundalul spectacolului din acest an cu tancuri, avioane, rachete și rachete a fost diferit.

Soldații ruși luptă în Ucraina – unul dintre cele mai mortale conflicte din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial, pe care Putin l-a descris drept o „operație militară specială”.

Putin ar putea declara Al Treilea Război Mondial în câteva zile, avertisment al ministrului Apărării din Regatul Unit

Atacurile intense din partea forțelor ruse continuă în toată țara devastată de război, rușilor obișnuiți spunându-li-se că luptă din nou împotriva „nazismului”.

Sărbătorile de astăzi, 9 mai, au început cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, care a salutat trupele dintr-o mașină condusă în jurul Pieței Roșii.

Vladimir Putin, strigăte de victorie: „Pentru RUSIA!”

Apoi, președintele Putin a ocupat centrul scenei și le-a spus forțelor sale armate că luptă pentru țara lor.

„Voi luptați pentru oamenii noștri din Donbas, pentru securitatea patriei noastre, pentru viitorul ei”, a spus el.

Cu toate acestea, nu a profitat de ocazie pentru a declara oficial război sau pentru a mobiliza în continuare armata rusă.

„Moartea fiecărui soldat și ofițer este dureroasă pentru noi”, a spus el. „Statul va face totul pentru a avea grijă de familiile acestora”.

Putin și-a încheiat discursul cu un strigăt către soldații adunați: „Pentru Rusia, Pentru Victorie, Ura!”

Discursul liderului rus ar putea fi un semn că acest război va lua sfârșit, a declarat Sir Tony Brenton, fost ambasador al Regatului Unit în Rusia, pentru Sky News.

Diplomatul britanic a spus că Putin a dat recent „semne tulburătoare” că „a pierdut” războiul. Dar el a spus că discursul de astăzi a fost „coerent” și o „performanță foarte profesionistă”.

În timp ce fostul ambasador a spus că nu este de acord cu mesajul lui Putin – care a căutat să justifice invazia Rusiei și să atace NATO – el a spus că a „apăsat toate butoanele patriotice potrivite”.

„Este destul de încurajator faptul că mă lasă cu sentimentul că avem de-a face cu un individ rațional acolo, cu care sperăm că în timp va fi posibil să facem o înțelegere sensibilă pentru a pune capăt acestei mizerii”, a spus el.


Vladimir Putin de Ziua Victoriei în RUSIA: „Occidentul se pregătește să ne invadeze țara”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ștefan Voloșeniuc

Ștefan Voloșeniuc pierde la mustață alegerile în Edgware. A obținut cel mai mare număr de voturi dintre candidații români

înjunghiat Mc Donald's

Băiat înjunghiat într-un McDonald’s din nordul Londrei