in

Facebook permite postări care cer moartea lui Putin și îndeamnă la violențe asupra soldaților ruși

Facebook permite postări care cer moartea lui Putin și a îndeamnă la violențe asupra soldaților ruși

Facebook permite acum postări care cer moartea lui Vladimir Putin și îndeamnă la violențe asupra soldaților ruși.

Meta, care deține Facebook și Instagram, ar fi trimis e-mailuri moderatorilor prin care explică faptul că acordă „obligații pentru forme de exprimare politică ce ar încălca în mod normal regulile noastre”.

Astfel, postările de pe Facebook și Instagram care cer moartea lui Vladimir Putin – și violența împotriva soldaților ruși – vor fi permise temporar în unele țări, potrivit Reuters, citată de Sky News.

Încurajarea violenței împotriva civililor ruși va continua să fie interzisă – iar postările care cer moartea președintelui vor fi șterse dacă conțin alte ținte sau discută despre o locație sau metodă.

Au fost, de asemenea, relaxate regulile legate de postările despre președintele belarus Alexandru Lukașenko, după invazia Rusiei în Ucraina.

Politica temporară se aplică doar utilizatorilor din Armenia, Azerbaidjan, Estonia, Georgia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Rusia, Slovacia și Ucraina, potrivit raportului agenției de presă.

Mesajul explică faptul că regulile sunt schimbate deoarece „soldații ruși” sunt folosiți ca proxy pentru armată în legătură cu această invazie.

Rusia a început războiul în Ucraina. Putin a lansat o INVAZIE la scară largă: „Vrem să DENAZIFICĂM Ucraina”

Meta a adăugat: „În lumina invaziei în curs a Ucrainei, am făcut o excepție temporară pentru cei afectați de război pentru a-și exprima sentimentele față de invadarea forțelor armate, cum ar fi „moartea invadatorilor ruși”.

„Acestea sunt măsuri temporare menite să păstreze vocea și expresia oamenilor care se confruntă cu invazia. Ca întotdeauna, interzicem apelurile la violență împotriva rușilor în afara contextului restrâns al invaziei actuale”.

Rusia înăsprește accesul pe rețelele de socializare

Săptămâna trecută, Rusia a declarat că interzice Facebook după ce rețeaua de socializare a început să restricționeze accesul la anumite instituții media de stat.

Rețelele sociale, inclusiv Facebook și Twitter, au blocat Russia Today și Sputnik în Europa.

Joi, ambele site-uri au eliminat postări de la Ambasada Rusiei în Marea Britanie despre bombardarea unui spital de copii din Mariupol, deoarece au încălcat regulile care interzic negarea evenimentelor violente.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina

O româncă din Londra a strâns mii de lire sterline pentru refugiații de la granița cu Ucraina

Vremea în Regatul Uni:. Averse de ploaie și furtuni de peste 100km/h în weekend

Vremea în Regatul Unit: Averse de ploaie și furtuni de peste 100km/h în weekend