in

Cina de Crăciun în Marea Britanie, mai scumpă ca niciodată, cu 13% mai mult decât anul trecut

Cina de Crăciun în Marea Britanie, mai scumpă ca niciodată, cu 13% mai mult decât anul trecut. Toate produsele, de la curcan până la varză, au crescut brusc în preț, ca urmare a facturilor ridicate la energie și a condițiilor precare de creștere a legumelor. Cumpărătorii vor trebui să plătească cel puțin 33,08 lire sterline pentru a hrăni opt persoane, potrivit sondajului “Cost of Christmas Dinner” realizat de revista Good Housekeeping.
>>> Citiți și: DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

Cina de Crăciun în Marea Britanie, mai scumpă ca niciodată

Studiul, care a constatat că masa din acest an va costa cel puțin 4,14 lire sterline de persoană, față de 3,67 lire sterline în 2022, analizează cel mai ieftin preț posibil pentru un coș cu 11 produse pentru cină, de la plăcinte cu carne tocată la sos de afine.

Creșterea costurilor este aproape triplă față de rata globală a inflației, care se situează la 4,7%. Cu toate acestea, creșterea este semnificativ mai mică decât saltul de 35% din costul cinei de Crăciun înregistrat anul trecut.

Morcovii și varza de Bruxelles au crescut cel mai mult la preț, ambele cu peste 150%, în urma condițiilor dificile de creștere din Marea Britanie, care au dus, de asemenea, la creșterea prețului păstârnacului cu 71% și a cartofilor cu 45%.
>>> Citiți și: Compensație de 1.823 lire sterline pentru milioane de clienți de telefonie mobilă din Marea Britanie. Verificați dacă sunteți eligibil

Costul curcanului a crescut cu 11%, ajungând la 1,50 lire sterline de persoană. Cei dornici de dulciuri ar putea fi întristați să vadă că plăcintele cu carne tocată sunt cu 15% mai scumpe, dar ușurați de faptul că prețurile budincilor de Crăciun sunt cu 1% mai mici. Nu există nicio schimbare în ceea ce privește costul untului de coniac sau al sosului de afine.

Inflația mare și aprovizionarea cu legume deficitară

Richard Caines, analist principal pentru alimente și băuturi din Marea Britanie la firma de cercetare de piață Mintel, a declarat: “Creșterea prețului unei cine de Crăciun reflectă inflația alimentară ridicată în continuare în 2023, care se situa încă la 10% în octombrie.

“Impactul creșterii costurilor de producție, inclusiv costurile ridicate ale energiei, împreună cu impactul vremii nefavorabile asupra condițiilor de creștere, au contribuit la creșterea prețurilor la legumele rădăcinoase, împingând, fără îndoială, în sus prețul preferințelor tradiționale de Crăciun, inclusiv morcovii și păstârnacul.”

Retailerii au declarat că aprovizionarea cu alte legume, cum ar fi broccoli și conopida, a fost, de asemenea, afectată de vreme.

Dar, în condițiile în care bugetele gospodăriilor sunt restrânse, a început campania sezonieră pentru a cuceri cumpărătorii, cu oferte la preț redus pentru un “pachet” de sărbători.

Joi, Tesco a anunțat că, începând de marți, va oferi membrilor programului de loialitate Clubcard un pachet de alimente de Crăciun pentru șase persoane, care include curcan, toate legumele tradiționale, budinci yorkshire și umplutură, la prețul de 12,54 lire sterline, care, potrivit companiei, este mai ieftin decât un pachet similar de la Aldi cu peste 2 lire sterline.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DWP emite un avertisment important pentru persoanele care solicită beneficii în Marea Britanie

Milioane de oameni din Anglia s-ar putea confrunta cu o creștere de 360 ​​de lire sterline a Council Tax