in

Compensație de 1.823 lire sterline pentru milioane de clienți de telefonie mobilă din Marea Britanie. Verificați dacă sunteți eligibil

Compensații de la companiile de telefonie mobilă

Compensații de la companiile de telefonie mobilă – Milioane de oameni din Marea Britanie ar putea avea dreptul la despăgubiri de 1.823 de lire sterline de la patru mari companii de telecomunicații, inclusiv Vodafone, EE, Three și O2, din cauza taxelor „exorbitante”. Acțiunea colectivă, care a fost lansată de Justin Guttmann, fost director executiv al Citizens Advice, susține că milioane de clienți ai acestor companii de telecomunicații au fost victimele unei „penalități de loialitate”.

Citiți și Modificări privind accesul la numerar în Marea Britanie: FCA introduce noi reguli

Compensații de la companiile de telefonie mobilă

În acest caz, termenul „penalizare de loialitate” se referă la clienții care au continuat să plătească pentru telefonul mobil după expirarea contractului inițial. Termenul poate fi folosit și pentru a descrie companiile care oferă oferte mai ieftine clienților noi, în timp ce cresc prețurile pentru clienții existenți.

Guttmann și firma de avocatură Charles Lyndon au anunțat joi (7 decembrie) că au inițiat acțiuni colective împotriva a patru rețele mobile, scrie Birmingham Mail. Aceste cazuri juridice caută despăgubiri pentru milioanele de clienți care au fost dezamăgiți de companii.

Potrivit acuzațiilor, operatorii de telefonie mobilă au suprataxat cinci milioane de clienți pe 28,2 milioane de contracte din ianuarie 2007. Prin urmare, acțiunea colectivă solicită despăgubiri de cel puțin 3,285 miliarde de lire sterline. Dacă procesul are succes, o persoană care a avut un contract cu un singur operator de telefonie mobilă poate primi până la 1.823 lire sterline. Mulți oameni pot avea pretenții împotriva mai multor operatori de telefonie mobilă și pot primi chiar mai multe despăgubiri.

Prețurile caselor din Regatul Unit cresc pentru a treia lună consecutivă, pe măsură ce ratele creditelor scad

Compensații de la companiile de telefonie mobilă – Consumatorii au continuat să plătească

Acuzația de „penalizare de loialitate” se referă la clienții care au achiziționat contracte de telefonie mobilă care includ costuri pentru telefon și servicii precum date, minute și apeluri. Se susține că operatorii de telefonie mobilă nu au redus suma percepută după expirarea perioadei minime de contract, chiar dacă consumatorii și-au plătit deja telefoanele. Ca urmare, clienții existenți au fost taxați mai mult decât clienții noi pentru ofertele doar pentru SIM.

Majoritatea clienților acestor operatori de telefonie mobilă care au efectuat plăți după expirarea perioadei minime de contract sunt incluși în cererea de „penalizare de loialitate”, care se desfășoară pe bază de „opt-out”. Aceasta înseamnă că toți consumatorii eligibili vor fi incluși automat în revendicare gratuit, cu excepția cazului în care fac anumiți pași pentru a renunța. Pentru a afla mai multe sau pentru a renunța la o cerere de „penalizare de loialitate”, vizitați www.loyaltypenaltyclaim.com.

Creditul universal va crește cu 6,7% începând cu luna aprilie – vezi cât vei primi

Justin Guttmann a declarat: „Demarez această acțiune colectivă pentru că cred că aceste patru companii de telecomunicații au exploatat în mod sistematic milioane de clienți fideli din Marea Britanie prin penalități de loialitate”. Este de remarcat faptul că cauzele în instanță pot dura mult timp și nu există nicio garanție că veți avea dreptul la o plată.

Un purtător de cuvânt al O2 a declarat: „Până în prezent, nu a existat niciun contact cu echipa noastră juridică cu privire la această revendicare”.

Un purtător de cuvânt al EE a spus: „Suntem puternic în dezacord cu afirmația speculativă împotriva noastră”.

Un purtător de cuvânt al Vodafone a declarat: „Acesta este ceea ce ni s-a prezentat și nu avem încă suficiente detalii pentru ca echipa noastră juridică să evalueze acest lucru”.

Compensații de la companiile de telefonie mobilă

Cum să evitați costurile în plus?

Cel mai simplu mod de a evita o „penalizare de loialitate” este să-ți schimbi pur și simplu contractul de telefonie mobilă când expiră. Dacă ați depășit perioada minimă a contractului, nu va trebui să plătiți o taxă de anulare – și puteți găsi o ofertă mai ieftină în altă parte.

Dacă vă aflați încă în perioada contractului, vi se poate percepe o taxă de ieșire. Totuși, nu schimbați contractul doar pentru că prețul este mai mic decât plătiți în prezent.

Verificați câte minute, texte și date folosiți pentru a afla care este cea mai bună ofertă pentru tine. Utilizați site-uri de comparație precum MoneySupermarket și Uswitch pentru a compara cele mai bune tarife și prețuri la telefon. Dacă sunteți mulțumit de furnizorul dvs., merită, de asemenea, să vă folosiți cercetările pentru a negocia o ofertă mai bună.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 4.5]

Modificări privind accesul la numerar în Marea Britanie: FCA introduce noi reguli

Asigurările pentru casă cresc

Sunteți proprietar al unei locuințe în Marea Britanie? Asigurările pentru casă cresc cu minim 36%