in

Coronavirus: Creștere INCREDIBILĂ a numărului de cazuri noi în Marea Britanie. Guvernul spune că e o eroare de calcul

Marea Britanie a stabilit un record zilnic de aproximativ 23.000 de cazuri noi de coronavirus duminică seara, însă guvernul susține că cifra este artificial umflată din cauza unei erori de computer, scrie The Independent.

Public Health England a anunțat că nu numărat mai mult de 15.000 de rezultate pozitive raportate între 25 septembrie și 2 octombrie. În schimb, acestea au fost adăugate la cifrele din weekend, rezultând creșteri record de 12.872 sâmbătă și 22.961 duminică.

Oficialii au recunoscut că întârzierea înseamnă că urmărirea contactelor pentru aceste cazuri a fost potențial întârziată mai mult de o săptămână, dar au insistat că acest lucru nu a afectat „luarea deciziilor în locale”.

Ministrul din umbră al sănătății, laburistul Jonathan Ashworth, și ministrul justiției, David Lammy, au descris situația drept „haotică”. Primul a cerut ca ministrul Sănătății, Matt Hancock să vină să dea explicații în fața parlamentului cât mai repede.

Potrivit unui document citat de The Guardian care pare similar cu unul publicat online de BBC – guvernul are noi planuri pentru un „lockdown” „pe trei niveluri”.

Cele mai severe măsuri prevăzute de schema pentru Anglia implică închiderea tuturor afacerilor din ospitalitate și interzicerea oricărui contact social între gospodării.

Aceste măsuri ar fi declanșate la nivel național dacă restricțiile actuale nu reușesc să ducă la încetinirea răspândirii Covid-19, dar ar putea fi impuse și regiunilor cu „o creștere semnificativă a transmiterii” virusului, spun documentele.

Ministerul Sănătății a refuzat să comenteze documentele apărute în presă, dar a indicat că are în vedere un sistem standardizat care să înlocuiască procesul de blocare local care a fost impus în ultimele trei luni.

Record de infectări în UK. A pierdut guvernul controlul asupra virusului?

Un purtător de cuvânt al ministerului a spus: „Vedem creșterea rapidă a cazurilor de coronavirus în toată țara și, având în vedere cât de grav este acest virus, este vital ca toată lumea să joace rolul său, respectând regula celor șase, spălându-se pe mâini, practicând distanțarea socială și purtând o mască în spații închise.”

„După cum am arătat, suntem pregătiți să luăm măsuri decisive dacă este necesar și este bineînțeles corect să ne uităm cum ne asigurăm că toată lumea înțelege și respectă restricțiile care ne vor păstra pe toți în siguranță”, a mai declarat acesta.

Cifrele oficiale privind numărul pacienților spitalizați au început să crească, cu 422 de internați, pe 29 septembrie. Totalul de la 1 octombrie se ridică la 2.428, care este încă mult sub vârful de aproximativ 20.000 de persoane spitalizate în aprilie.

Alte 33 de decese au fost raportate duminică, aducând numărul total la 42.350.

Măşti obligatorii în spaţiile publice din Roma şi Lazio, exceptați copiii sub 6 ani, bolnavii respiratorii și cei care fac sport

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Interlop român irlanda

Interlop român, capturat la Dublin. Era acuzat că a ordonat asasinarea unui rival

Birmingham. Fată de 16 ani, lovită în autobuz din cauză că nu purta mască: „Te omor!”

Birmingham. Fată de 16 ani, lovită în autobuz din cauză că nu purta mască: „Te omor!”