in

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia, council tax explodează: „103 lire sterline în plus din aprilie”

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia. Gospodăriile casnice vor fi afectate de o creștere de 103 lire sterline a facturii medii pentru taxa de consiliu, deoarece aproape toate primăriile intenționează să impună în aprilie cele mai mari creșteri posibile.
O analiză realizată de County Councils Network (CCN) a constatat că 95% (128) din cele 136 de autorități locale de comitat și unitare din Anglia care și-au publicat deja planurile bugetare doresc să majoreze taxa de consiliu cu maximul permis.
>>> Citiți și: Șoferii ar putea fi forțați să susțină din nou examenul de conducere la această vârstă, conform unor noi reguli

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia

Guvernul permite autorităților locale cu probleme de lichidități să majoreze taxa de consiliu cu până la 4,99% de la 1 aprilie fără a convoca un referendum. Acest lucru înseamnă că o gospodărie tipică din banda D se confruntă cu o creștere medie de 103 lire sterline la facturile lor pe parcursul anului, scrie Mirror.

Această decizie vine după ce guvernul a anunțat luna trecută o injecție de 600 de milioane de lire sterline pentru consiliile aflate în dificultate, pe fondul cererii tot mai mari de asistență socială. Însă criticii au avertizat că finanțarea este doar un “plasture de lipit” pentru acest sector aflat în dificultate, în care șefii primăriilor se luptă să echilibreze conturile, protejând în același timp serviciile de primă linie.
>>> Citește și: Acum puteți cumpăra o casă în Londra cu această „schemă de depozit de 1%”. Eleonora și Stan au reușit

Șapte consilii s-au declarat efectiv în faliment prin emiterea a cel puțin o notificare în temeiul articolului 114 începând din 2020, iar Birmingham, Nottingham și Woking au fost obligate să facă acest lucru anul trecut. Autoritățile județene s-au confruntat cu o gaură neagră de finanțare de 1,1 miliarde de lire sterline în următorii doi ani – chiar și cu bani suplimentari de la guvern.

Reduceri ale unor servicii vitale

Multe consilii au fost nevoite să facă reduceri ale unor servicii vitale, cum ar fi asistența socială, bibliotecile și colectarea gunoiului, după ce finanțarea din partea guvernului central a fost redusă în ultimii 14 ani. Sam Corcoran, vicepreședinte al County Councils Network (Rețeaua consiliilor județene), a avertizat că presiunile financiare extreme au pus autoritățile locale într-o situație imposibilă.

Cllr Corcoran, liderul laburist al Consiliului Cheshire East, a declarat: “Niciun conducător de consiliu nu ia ușor decizia de a crește taxa de consiliu, deoarece știm că acest lucru va crește costul vieții pentru locuitori, dar consiliile nu au avut de ales decât să majoreze taxa de consiliu din cauza cerințelor crescute, în special în serviciile pentru copii.

El a spus că nu există “nicio baghetă magică” pentru a rezolva problema, dar a promis că, dacă va fi ales, Partidul Laburist va oferi acorduri de finanțare pe termen lung pentru a oferi primăriilor o mai mare siguranță.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 4 In medie: 4]

Șoferii ar putea fi forțați să susțină din nou examenul de conducere la această vârstă, conform unor noi reguli

Data lansării bancnotelor cu Regele Charles a fost confirmată de Banca Angliei