in

Șoferii ar putea fi forțați să susțină din nou examenul de conducere la această vârstă, conform unor noi reguli

Șoferii mai în vârstă ar putea fi forțați să susțină din nou examenul de conducere la 65 de ani, conform noilor propuneri. Șoferii vârstnici ar trebui să demonstreze că sunt capabili să conducă, în conformitate cu noul proiect de lege prezentat într-o petiție pe site-ul Parlamentului, relatează Express.

Amendă consistentă pentru șoferii care beau apă în timp ce conduc, noile reguli din Codul Rutier britanic

Creatorul petiției a scris: „Aș dori ca Guvernul să solicite șoferilor să reia examenul de conducere la 65 de ani, dacă doresc ca permisul lor de conducere să rămână valabil. Călătoresc mult și văd adesea șoferi mai în vârstă care cred că nu ar trebui să conducă. Unii nu semnalizează, alții par să aibă probleme de vedere. Reacțiile se agravează și odată cu vârsta.”

La 10.000 de semnături, guvernul va răspunde la această petiție. La 100.000 de semnături, această petiție va fi luată în considerare pentru dezbatere în Parlament. Petiția va dura șase luni și a fost creată de Deniss Fomins în februarie 2024.

Șoferii sunt avertizați că o fisură în parbriz ar putea costa 2.500 de lire sterline și puncte de penalizare

Permisul trebuie reînnoit la 70 de ani

Conform regulilor actuale, acum nu trebuie reluat examenul. Când împliniți vârsta de 70 de ani, permisul expiră. Permisul trebuie pur și simplu să-l reînnoiți cu DVLA. Nu există o limită legală de vârstă la care trebuie să încetați să conduceți.

Cu aproximativ trei luni înainte de ziua ta de 70 de ani, DVLA vă va scrie cu o cerere de reînnoire a licenței D46P. Șoferul fie completează și returnează această cerere, fie folosește serviciul lor online. Steve Gooding, directorul Fundației RAC, nu a susținut retestarea șoferilor, dar a cerut verificări ale vederii. El a comentat: „Un lucru care le-ar permite tuturor șoferilor – nu doar celor aflați la o vârstă înaintată arbitrară – să ajute la evaluarea aptitudinii lor de a conduce ar fi testele oftalmologice obligatorii atunci când permisele sunt reînnoite”.

Aproape un milion de șoferi din Marea Britanie riscă să fie amendați cu 1.000 lire sterline pentru că nu au făcut un lucru simplu

Edmund King, președintele AA a avertizat că întârzierile masive ale testelor de conducere face extrem de dificil ca șoferii în vârstă să fie reexaminați. El a explicat: „În acest moment, este foarte dificil pentru șoferii noi. În multe domenii, există întârzieri de circa șase luni – există o restanță de 500.000 de teste. Dacă se adaugă apoi verificări pentru șoferii în vârstă, chiar am ajunge la întârzieri de ani de zile.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

pret electronic

Lidl face o schimbare uriașă a prețurilor în toate supermarketurile sale din Marea Britanie

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia

Creștere uriașă a taxelor locale în Anglia, council tax explodează: „103 lire sterline în plus din aprilie”