in

Criza locurilor de muncă în Marea Britanie. Șoferii și instalatorii au ajuns să câștige mai bine decât avocații și arhitecții

Șoferii și instalatorii au ajuns să câștige în Marea Britanie mai bine decât avocații și arhitecții.

Șoferii de camion pot câștiga 54.000 de lire sterline pe an, dacă se angajează pentru lanțul de magazine Waitrose, acesta fiind unul dintre cele mai bine plătit locuri de muncă în prezent, în Marea Britanie.

Salariul este mai mare decât al unui profesor de liceu care câștigă în jur de 40.000 de lire sterline pe an, al unui avocat – 44.000 de lire sterline pe ani sau al unui arhitect, care ridică, în medie 42.930 de lire sterline pe ani, relatează The Times, citat de Mirror.

Slujba de șofer la Waitrose oferă „o gamă largă de beneficii și un echilibru sănătos între viața profesională și viața profesională”, cu avantaje, inclusiv sărbători libere și acces la un club privat pentru membri.

Waitrose nu este singurul supermarket care oferă salarii sporite și bonusuri inițiale pentru a atrage noi șoferi.

Tesco și Iceland au crescut salariile cu până la 25% și au oferit bonusuri de înscriere de cel puțin 1.000 de lire sterline. M&S oferă, de asemenea, un stimulent de 2.000 de lire sterline.

James Clifford, șeful instructorilor auto profesioniști din Anglia a declarat că noii recruți ar putea câștiga până la 60.000 de lire sterline pe an.

Criză de șoferi de TIR în Marea Britanie: „Nici 80.000 de lire sterline pe an nu e suficient. Vreau să plec”

Și asta din cauză că comercianții cu amănuntul continuă să lupte împotriva unei deficiențe de aproximativ 100.000 de șoferi profesioniști, din cauza pandemiei de coronavirus și a regulilor Brexit.

Problemele au făcut ca rafturile supermarketurilor să fie goale, în timp ce lanțurile de restaurante precum McDonald’s și KFC au fost forțate să scoată unele produse din meniu.

Între timp, Pimlico Plumbers a declarat că este în căutarea a 50 de instalatori calificați – care ar putea câștiga până la 150.000 de lire sterline pe an.

Compania a declarat că nu poate răspunde comenzilor, din cauză că nu există forță de muncă.

Șeful Pimlico Plumbers, Scott Mullins, a declarat pentru Daily Mail: „Din momentul în care restricțiile au început să se ridice și oamenii și-au dat seama că nu-și pot cheltui banii pentru călătorii în străinătate, îmbunătățirea sau repararea caselor a devenit o prioritate”.

Inginerii Pimlico pot câștiga până la 120 de lire sterline pe oră, în timpul săptămânii, rata crescând la 200 de lire sterline pentru orele suplimentare sau weekenduri.

Compania a declarat că 150.000 de lire sterline este o „cifră realistă” a cât de mult poate câștiga cineva și a spus că cel mai mare salariu a depășit 200.000 de lire sterline pe an înainte de pandemie.


Criza locurilor de muncă în Marea Britanie. Șoferii și instalatorii au ajuns să câștige mai bine decât avocații și arhitecții…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

se mai intră cu buletinul

Nu se mai intră cu buletinul în Marea Britanie de luna viitoare

Panică în Marea Britanie. Pub-urile rămân fără bere din cauza problemelor de aprovizionare generate de Brexit