in

Cum pot evita carantina în Anglia cei care vin cu mașina din România și trec prin Franța

Românii care se întorc în Marea Britanie cu autoturismul proprietate personală pot evita carantina și un al doilea test PCR în ziua 8, chiar dacă trec prin Franța, țară aflată pe lista galbenă a Regatului Unit.

Legea britanică privind pandemia prevede ca cei nevaccinați care intră în Mare Britanie trebuie să se autoizoleze pentru 10 zile și să facă două teste PCR, dacă trec printr-o țară de pe lista galbenă, chiar dacă vin din România, care se află pe lista verde.

Numai că, cei care vin din România, pot evita carantina și testul pentru ziua 8 dacă trec în Anglia prin tunelul de sub Canalul Mânecii și nu cu feribotul.

Persoanele complet vaccinate care vin din Franța stau în continuare în CARANTINĂ. Este valabil și pentru românii care tranzitează această țară cu mașina personală

Potrivit celor care au trecut pe platforma de tren, la frontieră nu li s-a cerut decât locator form completat din România cu testul pentru ziua 2, pașapoartele și au fost verificați dacă au statut de rezident în Marea Britanie. Li s-a spus că nu trebuie să stea în carantină și au fost îndrumați către tren.

„Totul a durat mai puțin de două minute”, ne-a spus unul dintre cei care au trecut azi, 9 septembrie.

Se pare că atunci când treci cu feribotul se consideră că ai coborât din mașină pe teritoriul francez și ai avut ocazia să intri în contact cu alte persoane.


Din acest motiv, spun transportatorii rutieri dintre România și Marea Britanie, cei de la frontieră îi obligă pe români să rezerve și un test pentru ziua 8 și le transmit că trebuie să stea în carantină pentru 10 zile.

(Mircea Maer – London Office)

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 7 In medie: 3.1]

BREAKING NEWS! O persoană amenință că se sinucide pe Podul Westminster

BREAKING NEWS! O persoană amenință că se sinucide pe Podul Westminster

Traficanți de droguri din Manchester ascundeau cocaina în casa unor români. „Le-am cumpărat un televizor”