in

Șofer de autocar din Republica Moldova, prins cu zeci de mii de lire sterline nedeclarate

zeci de mii de lire sterline

Un șofer de autocar din Republica Moldova a fost prins la vama Leușeni având asupra sa zeci de mii de lire sterline nedeclarate.

Peste 84 de mii de lire sterline nedeclarate au fost găsite asupra unui șofer de autocar la vama Leușeni, marți, 23 noiembrie.

Potrivit Ziarul de Gardă, procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) conduc urmărirea penală pe acest dosar.

Conform dosarului, banii au fost depistați de vameși la intrare în țară, în rucsacul unuia dintre șoferii autocarului unei curse Marea Britanie-Republica Moldova, în baza unor informații oferite de Serviciul de Informații și Securitate (SIS).

„Bărbatul este cetățean al R. Moldova, originar din Chișinău și are vârsta de 47 de ani. Acesta a încercat să traverseze punctul de trecere al frontierei pe jos, cu rucsacul în spate, sperând că astfel va reuși să evite controlul de specialitate. Însă, angajații vamali l-au observat în timp ce se îndrepta în direcția de intrare în R. Moldova, aflându-se după linia de control. Prin urmare, bărbatul a fost oprit și supus verificărilor”, precizează reprezentanții procuraturii.

Încerca să scoată două milioane de lire sterline din Marea Britanie

Oamenii legii au stabilit că suma de bani găsită în rucsac este de peste 84 de mii de lire sterline.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru tentativa de contrabandă a bunurilor, valoarea cărora depășește 8000 de unități convenționale (400.000 lei moldovenești).

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii urmează să stabilească proveniența banilor, persoanele implicate în schema infracțională, precum și alte circumstanțe relevante cazului. În baza probelor acumulate, suspectul a fost reținut pentru 72 de ore pentru continuarea obiectivă a investigațiilor.


…Șofer de autocar din Republica Moldova, prins cu zeci de mii de lire sterline nedeclarate…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

metoda „loverboy”

Foloseau metoda „loverboy” pentru a trimite prostituate în Marea Britanie. Audieri la Giurgiu și București

Daily Mail: Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID

Daily Mail: Morgile din România sunt supra-aglomerate din cauza morților de COVID