in

David Cameron: Relaţia Marii Britanii cu UE se va schimbaPremierul britanic David Cameron consideră că actualul statut al Marii Britanii în cadrul Uniunii Europene este “inacceptabil”, subliniind însă că nu trebuie organizat rapid un referendum privind apartenenţa ţării la UE.

“În contextul în care Europa se schimbă, relaţia noastră cu Europa se va schimba şi ea. Sunt unii care cer organizarea acum a unui referendum privind apartenenţa la UE. Nu sunt de acord cu acest lucru, pentru că nu cred că părăsirea Uniunii Europene ar fi cel mai bun lucru pentru Marea Britanie. Dar nu cred nici că păstrarea actualului statut este corectă”, a spus Cameron, citat de BBC News online.

“Statutul de acum nu este acceptabil. Dar, la fel cum cred că ar fi greşit să organizăm acum un referendum privind apartenenţa la UE, la fel de greşit ar fi să excludem posibilitatea unui astfel de referendum în viitor”, a spus Cameron și într-un articol publicat în Sunday Telegraph.

Premierul mai susține că poziţia Marii Britanii într-o Uniune Europeană aflată în curs de reformare “trebuie să aibă susţinerea deplină a poporului britanic”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Horia Tecău va purta drapelul României la festivitatea de deschidere a JO

Drepturile deținuților