in

De ce cresc facturile la energie din Marea Britanie și ce ajutor se va primi?

De ce cresc facturile la energie din Marea Britanie și ce ajutor veți primi? Prețul maxim pe care companiile de energie din Marea Britanie îl pot percepe de la consumatori va scădea de la 1 aprilie – dar se așteaptă ca facturile să crească în continuare la acea dată, deoarece guvernul intenționează să reducă sprijinul financiar pe care l-a acordat gospodăriilor în timpul iernii, scrie The Guardian.

În situația actuală, facturile vor crește de la 2.100 de lire sterline pe an pentru o gospodărie obișnuită la aproximativ 3.000 de lire sterline din aprilie.

Citiți și: Băncile britanice sunt în alertă: creștere masivă a numărului de clienți care nu-și pot plăti creditele ipotecare și cărțile de credit

De ce cresc facturile la energie din Marea Britanie și ce ajutor veți primi?

Anunțul de luni al autorității de reglementare a industriei, Ofgem, privind plafonarea prețurilor la energie este întâmpinat cu solicitări din partea unor militanți și a mai multor organizații de caritate, care cer guvernului să amâne reducerea sprijinului acordat gospodăriilor.

Potrivit lui Lewis, “daunele aduse buzunarelor și sănătății mentale a oamenilor de o nouă rundă de scrisori de creștere a prețurilor la energie sunt disproporționate”.

Sunt câteva lucruri care se întâmplă aici. Ofgem aplică un plafon al prețurilor la energie, care stabilește o limită superioară pentru facturi. Aceasta este de 4.279 de lire sterline pe an pentru perioada 1 ianuarie-31 martie. Ofgem a declarat luni că plafonul pentru perioada 1 aprilie – 30 iunie va scădea la 3.280 de lire sterline pe an – o reducere de aproape 1.000 de lire sterline față de nivelul actual.

Dacă plafonul de preț va scădea, se va plăti mai mult?

Cu toate acestea, plafonul este în mare măsură irelevant pentru consumatori în acest moment, deoarece plătitorii de facturi sunt acoperiți de schema guvernamentală de garantare a prețurilor la energie, care limitează costurile medii anuale la 2.500 de lire sterline. Aceasta a înlocuit efectiv plafonul de preț Ofgem în ceea ce-i privește pe consumatori și înseamnă că aceștia nu vor plăti nivelul complet al cifrei de astăzi.

Peste câteva săptămâni, schema de garantare va deveni mai puțin generoasă. Asta pentru că plafonul de 2.500 de lire sterline va fi majorat la 3.000 de lire sterline pe an începând cu 1 aprilie. Cu alte cuvinte, o creștere de 20%.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 13 In medie: 3.9]

Lipsa salatei legume supermarketurile

Lipsa salatei și a altor legume în supermarketurile din Marea Britanie ar putea dura până la o lună

Familie distrusă după ce o fată de 20 de ani s-a prăbușit și a murit brusc în brațele tatălui ei. „Atac de cord”