in

Lipsa salatei și a altor legume în supermarketurile din Marea Britanie ar putea dura până la o lună

Lipsa salatei și a altor legume în supermarketurile din Marea Britanie ar putea dura până la o lună, a declarat secretarul de stat pentru mediu, guvernul fiind acuzat că a provocat această problemă prin faptul că nu a sprijinit cultivatorii locali și prin politicile Brexit, scrie The Guardian.

Thérèse Coffey a declarat în parlament că penuria ar putea dura ceva timp pentru a se rezolva, după ce Tesco, Asda, Aldi și Morrisons au introdus limite la achizițiile de articole, inclusiv roșii, castraveți și ardei, din cauza penuriei cauzate parțial de o perioadă rece în sudul Spaniei și în nordul Africii.

Citește și: Clientei Lidl i s-a interzis să cumpere 100 de castraveți, în toiul crizei de alimente proaspete

Lipsa salatei și a altor legume în supermarketurile din Marea Britanie

Răspunzând la o întrebare urgentă despre rafturile goale din supermarketuri, Coffey a declarat: “Oficialii mei, în urma discuțiilor cu industria și cu comercianții cu amănuntul, cred că această situație va dura încă două până la patru săptămâni.

“Este important să încercăm să ne asigurăm că avem diferite opțiuni de aprovizionare, motiv pentru care departamentul [de mediu] a purtat deja discuții cu comercianții cu amănuntul și de aceea vor exista și alte discuții conduse de miniștri.”

În timpul interpelărilor, Coffey a dezbătut dacă consumatorii britanici ar trebui să treacă la napi și alte legume de sezon.

Ea a continuat să dea vina pe vreme pentru penurie, în ciuda faptului că parlamentarii au subliniat că supermarketurile europene păreau să aibă rafturile pline, în timp ce fermierii din Anglia au avertizat că politunelurile și serele lor riscă să intre în faliment din cauza costurilor energetice.

”Există o penurie reală!”

Justin King, fostul director executiv al Sainsbury’s, a declarat că Marea Britanie este singura vinovată pentru aceste probleme. “Suntem expuși în mod unic la importuri în această perioadă a anului. Există o penurie reală, dar mai degrabă ne-am provocat singuri această problemă”.

El a spus că guvernul nu i-a sprijinit pe fermieri, în ciuda avertismentelor acestora cu privire la costurile suplimentare, deoarece facturile la energie și îngrășăminte au crescut vertiginos în timpul războiului din Ucraina. “Acesta este un sector care a fost perturbat în mod semnificativ de Brexit”, a adăugat el.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Clientă Lidl blocată să cumpere 100 de castraveți

Clientei Lidl i s-a interzis să cumpere 100 de castraveți, în toiul crizei de alimente proaspete

cresc facturile energie Marea Britanie

De ce cresc facturile la energie din Marea Britanie și ce ajutor se va primi?