in

Doi britanici condamnați pentru activități teroriste, arestați în drum spre România

Doi bărbați au fost reținuți sâmbătă, 14 noiembrie, într-un tren internațional care trecea prin Lokoshaza, estul Ungariei, scrie Mediafax care citează site-ul Poliției Maghiare (ORFK).

Cetățenii britanici sunt Trevor Brooks, cunoscut sub numele de Abu Izzadeen, de 44 de ani, și Simon Keeler, de 40 de ani, condamnați la 18 luni și respectiv trei ani și jumătate de închisoare pentru finanțarea actelor teroriste.  Cei doi fuseseră condamnați, potrivit The Telegraph, la câte patru ani de închisoare, însă pedepsele le-au fost micșorate la recurs.

Ei au fost eliberaţi în 2009, cu condiţia să nu părăsească teritoriul Marii Britanii în următorii zece ani, decât cu permisiunea specială a autorităţilor, se mai arată pe pagina ORFK.Simon Keeler and Trevor Brooks


Potrivit Mediafax, în momentul în care au fost verificați, trenul se îndrepta spre România, iar cei doi nu au putut să prezinte documente valabile care să le dovedească cetățenia și dreptul de ședere în Ungaria. Unul dintre ei avea permis de conducere britanic, dar celălalt nu a putut prezenta polițiștilor decât… Coranul.

Ambii bărbați au fost reținuți și așteaptă extrădarea. Cei doi suspecţi figurau în sistemul informatic Schengen, fiind căutaţi pentru că au părăsit teritoriul britanic fără autorizaţie, potrivit ORFK.

Cei doi au fost reținuți la doar câteva luni după ce Keeler fusese achitat de acuzațiile conform cărora dorea să se alăture Statului Islamic. El își planificase o călătorie în Siria ca să se alăture Isil, fiind descoperit ascuns într-un camion, la Dover, pe când dorea să treacă frontiera în Franța.

Keeler, care se recomandă ca”Sulayman“, un britanic din Crawley, West Sussex, convertit la Islam, spune despre Regină că este un “dușman al Islamului ” și declară că urăște democrația.

Potrivit Scotland Yard, au fost solicitate mandate de arestare pentru cei doi britanici reținuți în Ungaria.


Alertă în Londra! Polițiști înarmați au evacuat o stație de metrou

The Telegraph: Unul dintre atacatorii din Paris a venit ca REFUGIAT

UPDATE – Alertă teroristă la Londra. Bărbatul arestat pe Aeroportul Gatwick avea o GRENADĂ în bagaj

Șase atentate dejucate în UK. Cameron: „O să ștergem Statul Islamic de pe fața pământului”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Alertă în Londra! Polițiști înarmați au evacuat o stație de metrou

Ambasadorul României în Marea Britanie a fost rechemat