in

Finlanda cere aderarea „fără întârziere” la NATO. În câteva zile va fi depusă cererea

finlanda NATO

Președintele și premierul din Finlanda au anunțat joi, 12 mai, într-o conferință comună de presă, că țara va solicita aderarea la NATO.

„Finlanda trebuie să solicite fără întârziere aderarea la NATO”, au spus Sauli Niinisto şi Sanna Marin, potrivit BBC, citat de Adevărul.

Președintele finlandez Sauli Niinisto și premierul Sanna Marin au cerut astăzi undă verde pentru aderarea Finlandei la NATO, o schimbare majoră în politica de securitate, în contextul invaziei ruse în Ucraina, potrivit Reuters. 

Președintele și premierul Finlandei au declarat că țara trebuie să depună o cerere de aderare la NATO în fața agresiunii ruse.

Marea Britanie avertizează Rusia: Vom interveni dacă atacați Suedia sau Finlanda

Schimbarea majoră a politicii a fost anunțată într-o declarație comună a președintelui Sauli Niinisto și a prim-ministrului Sanna Marin.

Anunțul este o recomandare pentru Parlament și Guvern, forurile care trebuie să voteze cererea de aderare. Nu este însă așteptat ca acest proces să fie complicat, el urmând să fie finalizat zilele acestea.

Cererea Finlandei va fi probabil urmată de cea a Suediei, alăturarea celor două țări la alianța Nord-Atlantică urmând să se facă în ciuda avertismentelor repetate ale Rusiei. O aderare a Finlandei la NATO nu ar fi îndreptată „împotriva nimănui”, a declarat miercuri președintele Sauli Niinisto, în contextul în care Moscova a avertizat Finlanda cu privire la „consecințele” în cazul unei candidaturi.


Finlanda cere aderarea „fără întârziere” la NATO. În câteva zile va fi depusă cererea…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Marea Britanie, tot mai aproape de recesiune. PIB-ul a înregistrat o scădere periculoasă în martie

Marea Britanie, tot mai aproape de recesiune. PIB-ul a înregistrat o scădere periculoasă în martie

COȘMAR în Londra. Femeie înjunghiată în plină stradă de un elev care doar ce ieșise de la școală