in

Fost bancher britanic alege să renunțe la viața de consum. Vinde ouă ca să trăiască

Fost bancher britanic alege să renunțe la viața de consum. Vinde ouă ca să trăiască

Un fost bancher din Marea Britanie alege să supraviețuiască la limita subzistenței și s-a mutat în Portugalia, unde trăiește din ce produce.

Cum în Marea Britanie se așteaptă ca facturile să crească cu 50% din luna aprilie, există 150.000 de oameni care nu vor fi afectați deoarece își produc propria energie pentru întreținerea locuinței, scrie My London.

După ce au economisit 100.000 de lire sterline în doi ani, fostul bancher Laurence Manchee, de 39 de ani și soția sa Kimberly, în vârstă de 41 de ani, locuiesc în centrul Portugaliei, relatează The Mirror.

El consideră că poate trăi ca un rege cu doar 11.000 de lire sterline pe an, pe care le câștigă din vânzarea de ouă, brânză și carne.

„Este vorba despre a trăi în natură și despre a nu trebui să faci naveta la serviciu. Trebuie să facem bani, dar o facem în timpul nostru și nu ai nevoie de mult pentru a trăi, așa că nu lucrezi doar pentru a plăti chiria și facturile”, a declarat el.

Viața va fi mult mai grea în Marea Britanie în 2022. Scumpiri în lanț și scăderea salariului real

Energia este asigurată de panouri solare: „Creștem propriile animale pentru carne și cultivăm legume, iar ceea ce nu avem comercializăm cu alți oameni care trăiesc în afara rețelei”.

„Este un stil de viață mai sănătos și este mult mai bun pentru mediu”, crede Manchee.

„În Portugalia, proprietatea este atât de ieftină, încât atunci când oamenii vor să trăiască, vin aici. E ridicol. Când mergi la magazinul de bricolaj, este plin de englezi care cumpără instrumente pentru a trăi în afara rețelei”, a spus el.

„Poți să cumperi un pic de pământ în mijlocul pustietății și să pui o rulotă pe el pentru 10.000 de lire sterline, așa că, dacă ai zece mii de lire sterline, poți fi fără ipotecă”, a mai spus fostul bancher.

Facturile la utilități sunt ZERO

Matthew Watkinson, în vârstă de 44 de ani, a cumpărat teren în Țara Galilor în 2011, pentru vacanțe, dar de atunci și-a părăsit casa din Essex pentru și locuiește într-o boxă de cai transformată în locuință cu soția Charis, 36 de ani, și copiii Elsa, 7 și Billy, 4.

Câștigă bani vânzând ouă și miere, făcând curățenie și învățându-i pe alții cum să trăiască fără cheltuieli majore.

Matthew consideră că costul total al casei, amplasată lângă Newport, a fost de aproximativ 30.000 de lire sterline.

El spune: „Încă plătim taxa de consiliu, internet și telefoane mobile, dar facturile la utilități sunt zero. Îmi place”.

Matthew Plumb, 43 de ani, și Lauren Youngs, 28 de ani, au cheltuieli lunare pentru căldură, electricitate, apă și chirie care se ridică la mai puțin de 25 de lire sterline.

Cuplul trăiește într-o colibă de patru ani, alături de pisica lor, Baby.

Cum să nu plătești electricitatea

„Este incredibil câți bani poți economisi. Nu cheltuiesc nimic pe chirie, zero pe electricitate, deoarece obținem tot ce ne trebuie de la panouri solare și aproximativ 25 de lire sterline la fiecare șase săptămâni pe gaz propan. Am patru porci pe care îi cresc și 20 de găini pe care le folosim pentru carne și ouă”, a spus el.

„Din ce în ce mai mulți oameni sunt interesați să iasă din rețea. Cred că pandemia a fost un semnal de alarmă”, mai crede Matthew.

Nick Rosen, care trăiește debranșat de la utilități de mai bine de 20 de ani, consideră că numărul persoanelor care renunță la facturi s-a dublat într-un deceniu.

Autorul cărții How to Live Off-Grid și fondatorul Off-Grid.net a spus: „Unii oameni se debranșează pentru a economisi bani, alții o fac pentru că s-au săturat de societatea de consum, apoi sunt oameni care o fac pentru mediu. Dar în cele din urmă, este vorba despre libertate.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 1]

Buzău: Tânără româncă din Marea Britanie își pierde viața într-un accident cumplit în drum spre aeroport

Buzău: Tânără româncă din Marea Britanie își pierde viața într-un accident cumplit în drum spre aeroport

andrei culea tren aterizare londra

Povestea românului care a zburat pe trenul de aterizare al unui avion până la Londra: “A luat-o razna rău”