in

Povestea românului care a zburat pe trenul de aterizare al unui avion până la Londra: “A luat-o razna rău”

Povestea românului Andrei Culea a făcut înconjurului lumii: a călătorit pe trenul de aterizare al unui avion până la Londra. Astăzi, bărbatul nu își mai revine după șocul trăit în 2010, s-a izolat și nu se înțelege cu nimeni.

Pe când avea doar 20 de ani, în 2010, Andrei Culea, un tânăr originar din satul constănțean Cochirleni, a ajuns celebru în întreaga lume după ce a zburat până la Londra agățat de trenul de aterizare al unui avion privat.

În dorința de a-și găsi ceva de lucru în Marea Britanie, Andrei s-a strecurat atunci pe pista unui aeroport din Viena, urcând pe trenul de aterizare al unei aeronave aparținând familiei regale din Dubai. În ciuda temperaturilor foarte scăzute, românul a supraviețuit zborului, fiind descoperit la aterizarea la Londra.

Incident într-un avion Cluj-Londra: Un bărbat a fost debarcat pentru că nu a vrut să poarte mască

Devenit personaj de mare interes pentru presa britanică, Andrei Culea a fost internat în spital câteva săptămâni, după care a încercat să-și facă un rost la Londra. În timp, însă, cum problemele de sănătate s-au accentuat, românul din Cochirleni s-a întors acasă, dar acum este de nerecunoscut.

”Vă spun sincer, Andrei e într-o situație gravă, a luat-o razna rău! Nu te mai poți înțelege cu el, nu vorbește cu nimeni, și familiei îi e greu să comunice cu el. El e mereu pe drumuri, face zeci de kilometri zilnic, și spre Medgidia, și spre Constanța, fără nici o noimă”, a declarat pentru presa din ţară primarul comunei Rasova, care include și satul Cochirleni.

”Băiatul era foarte muncitor înainte să dea de necazul cu zborul ăla, care e clar că l-a afectat serios. Acum merge mereu, zeci de kilometri, pe șosea, pe lângă calea ferată, ziua și noaptea, nu contează. Mi-e și frică să nu dea cineva peste el cu mașina, că sunt și zone întunecate, vă dați seama”, a mai spus primarul.

Bărbatul de 31 de ani care în 2010 era pe prima pagină a ziarelor britanice trăiește acum din indemnizația de handicap, care înseamnă 350 de lei pe lună.

Asistentul social care se ocupă de cazul lui spune că trăieşte în condiţii precare şi uneori este agresiv. ”Când pleacă de acasă, Andrei închide totul cu lacătul, dar dacă se întoarce beat, se apucă și sparge geamurile. El la băutură mai face urât” , a mărturisit Ceaușu Georgiana.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 3 In medie: 3.7]

Fost bancher britanic alege să renunțe la viața de consum. Vinde ouă ca să trăiască

Fost bancher britanic alege să renunțe la viața de consum. Vinde ouă ca să trăiască

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează

Boris Johnson, acuzat că a invitat 100 de oameni la o petrecere în plină pandemie. Poliția anchetează