in

Guvernul britanic discută despre interzicerea călătoriilor din Franța. Boris Johnson: „Nu știm cât de bine pregătiți suntem pentru un nou val de COVID”

Premierul britanic a avertizat oamenii să respecte în continuare regulile de prevenire a coronavirusului, deoarece „nu știm” cât de puternică va fi apărarea împotriva unui potențial nou val de infecție, în timp ce Guvernul discută azi, 30 martie, despre interzicerea călătoriilor din Franța.

La conferință de presă de ieri, 29 martie, în prima zi a relaxării restricțiilor, Boris Johnson a spus: „Ceea ce nu știm este exact cât de puternice sunt măsurile noastre acum, cât de robustă este apărarea noastră împotriva unui alt val și am văzut ce se întâmplă – de aceea subliniez ceea ce se întâmplă cu prietenii noștri europeni, din cauză că, istoric cel puțin, a existat un decalaj de timp până să ajungă la noi un nou val.”

„Subliniez doar importanța ca toată lumea să mențină disciplina pe care a arătat-o ​​atât de mult timp și să continue cu foaia de parcurs prudentă, dar, sperăm, ireversibilă, pe care am stabilit-o”, a mai declarat premierul britanic.

Profesorul Chris Whitty, medicul șef pentru Anglia, a spus că există un „zid de vaccinare”, dar „nu este un zid complet. Este un fel de perete cu găuri.

El a avertizat că unele persoane nu s-au vaccinat și ar putea fi afectate de un nou val.

Comentariile prim-ministrului au venit pe fondul speculațiilor potrivit cărora Franța ar putea fi adăugată pe lista de interdicții de călătorie din Marea Britanie, arată Metro.

Guvernul britanic introduce teste COVID pentru transportatorii care intră în Marea Britanie

Această măsură va fi discutată marți, 30 martie, într-o ședință a comitetului „Covid O”, potrivit Daily Telegraph.

Din 6 aprilie, transportatorii din afara Marii Britanii și Irlandei care vizitează Anglia mai mult de două zile vor trebui să facă un test Covid-19, în 48 de ore de la sosire, și o dată la 72 de ore după aceea.

Aproximativ 4.872 de pacienți sunt înregistrați la terapie intensivă în Franța, aproape cel mai mare număr din noiembrie.

Acest lucru ar însemna ca zborurile directe, transportul pe apă și trenurile din Franța către Marea Britanie ar putea fi interzise.

De asemenea, persoanelor care nu sunt cetățeni britanici sau irlandezi sau rezidenți britanici li se va interzice intrarea în Marea Britanie dacă au fost în Franța în ultimele 10 zile.

Cei care ar intra din Franța ar urma să petreacă 10 zile într-un hotel de carantină, unde ar plăti 1.750 de lire sterline de persoană.

În prezent, există 35 de țări pe lista roșie, incluzând toată America de Sud și Africa de Sud, Emiratele Arabe Unite și Qatar.
Anglia: Vară în luna martie. Temperaturile vor atinge 24C

Londra: Românca de 19 ani implicată în uciderea unui dansator irlandez a primit închisoare pe viață