in

Guvernul britanic NU este de acord cu purtarea măștilor în magazine și alte spații publice

Guvernul britanic a respins vineri, 5 iunie, recomandările medicilor privind purtarea obligatorie a măştii în magazine şi alte spaţii publice, după ce a ordonat folosirea lor în mijloacele de transport public din 15 iunie, relatează dpa, citată de Agerpres.

The British Medical Association, un sindicat al medicilor, a declarat că purtarea măştii ar trebui să fie obligatorie în “toate spaţiile publice unde distanţarea socială nu este întotdeauna posibilă”.

Ministrul transporturilor Grant Shapps, a declarat pentru BBC că guvernul crede că există o “posibilitate mai mare” de infectare cu COVID-19 în timpul unei călătorii cu mijloacele de transport în comun decât în timpul unei vizite într-un magazin.

“Cred că marea diferenţă este că într-un magazin poţi trece pe lângă cineva… însă apoi vei merge mai departe”, a spus Shapps.

“Însă în transportul public poţi sta alături de cineva pentru 10, 20 sau 30 de minute, deci există o şansă mult mai mare să fii aproape de cineva pentru o perioadă mai lungă de timp”, a afirmat Grant Shapps.

Guvernul de la Londra a anunţat o perioadă de carantină de 14 zile pentru toţi pasagerii curselor internaţionale la intrarea în Marea Britanie începând de luni, măsură în legătură cu care companiile aeriene au avertizat că ar putea conduce la un “dezastru economic”.


Marea Britanie a înregistrat cel mai mare număr oficial de decese din Europa provocate de noul coronavirus – 40.000 de morţi. Rata sa de infectare rămâne mai mare decât în majoritatea statelor europene.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Numărul oficial al victimelor COVID-19 în Marea Britanie a depășit 40.000. Rata transmiterii virusului crește periculos în nord-vestul și sud-vestul Angliei

Marea Britanie furtuni și vânt puternic

Temperaturile scad, Marea Britanie va fi lovită de ploi, furtuni și vânt puternic