in

Imigranții români, printre salvatorii creștinismului din Marea Britanie. Ce spune un cardinal din UK

Imigranții veniți din estul Europei contribuie în mare măsură la menținerea creștinismului în Marea Britanie.O spune un cardinal catolic din Regatul Unit, Vincent Nichols. Aceasta este de părere că valurile de imigranți dau religiei creștine o nouă rezistență și un nou entuziasm, mai degrabă decât să dividă societatea britanică.

“Credința este un punct mare de coeziune socială, care reunește oamenii din diferite pături sociale și medii culturale diferite,” a spus cardinalul.

Numărul creștinilor născuți în Marea Britanie a scăzut uimitor cu 15%, adică 5,3 milioane de oameni, între 2010 și 2011, potrivit datelor ultimului recensământ.

Însă 1,2 milioane de străini născuți creștini, precum catolicii polonezi, românii ortodocși și evangheliștii din Africa pot ajuta la stoparea declinului.

În schimb, potrivit Daily Express, nașterile în rândul populației de alte religii au crescut, iar în ceea ce privește comunitatea musulmană, acestea au urcat de la 1,5 milioane la 3 milioane.

Cardinalul Nichols a mai spus că pentru salvarea creștinismului „este nevoie de ceva mult mai substanțial, mai bine înrădăcinat decât unele valori britanice.”


Un sfert din britanici cred că imigranții nu doresc decât ajutoare sociale

“Demolatorul lui Lenin” predică în Londra

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Sărăcie lucie la Administrația Prezidențială! Vizita lui Iohannis în Spania, sponsorizată de o firmă de telefonie

Studenții străini nu vor mai putea lucra în Marea Britanie