in

Introducerea controalelor vamale post-Brexit pentru mărfurile din UE este amânată, află ce a decis guvernul britanic

Introducerea controalelor vamale post-Brexit pentru mărfurile din UE este amânată, află ce a decis guvernul britanic. Acesta va amâna cu încă trei luni impunerea controalelor totale post-Brexit asupra importurilor de bunuri din Uniunea Europeană, a anunţat marţi, împingând astfel data de începere a măsurii până în ianuarie 2024, relatează Reuters.
>>> Extinderea Schemei de Casare ULEZ în Londra: Cum să obțineți un grant de 2.000 de lire sterline

Introducerea controalelor vamale post-Brexit pentru mărfurile din UE este amânată

Marea Britanie a părăsit piaţa unică a UE în ianuarie 2021 şi a amânat de mai multe ori implementarea completă a controalelor la frontieră, din cauza îngrijorărilor legate de perturbările din porturi şi a riscului de adânci o criză a costului vieţii.

În schimb, Bruxelles-ul a introdus imediat controale şi măsuri birocratice pentru mărfurile care circulă din Marea Britanie în UE, ceea ce a dus la întârzieri şi costuri mai mari şi a făcut dificilă concurenţa pentru unele companii.
>>> Londra, mii de gospodării vor primi vouchere de supermarket în valoare de 175 de lire sterline în luna octombrie

Guvernul declarase în aprilie că va solicita, până la 31 octombrie, certificate de sănătate pentru unele produse de origine animală, plante şi bunuri alimentare şi furajere care provin din Europa. “După ce a ascultat opiniile industriei, guvernul a fost de acord cu o amânare de trei luni pentru introducerea controalelor sanitare şi fitosanitare rămase, precum şi a controalelor vamale complete pentru mărfurile din Irlanda de Nord care nu sunt eligibile”, se arată într-un comunicat citat de news.ro.

Controalele fizice şi declaraţiile de siguranţă

Alte cerinţe, cum ar fi controalele fizice şi declaraţiile de siguranţă, urmează să fie introduse în etape până în 2024. Data pentru unele dintre acestea, cum ar fi verificările privind produsele de origine animală şi plantele cu risc mediu, este, de asemenea, amânată cu trei luni pentru a da timp firmelor să se pregătească, a declarat guvernul.

Noul model operaţional al guvernului privind obiectivele la frontieră, publicat marţi, ar urma să facă mai inteligentă utilizarea datelor şi a tehnologiei şi să elimine duplicarea, reducând volumul de date şi de documente solicitate întreprinderilor la importul de bunuri.

Aceste schimbări ar permite companiilor să economisească în jur de 520 de milioane de lire sterline (655 de milioane de dolari) pe an, comparativ cu modelul iniţial de import, care ar fi trebuit să fie introdus în 2022, susţine guvernul.

Ghișeul comercial unic

De asemenea, este planificat un sistem de “ghişeu comercial unic” pentru a simplifica şi raţionaliza procesele comerciale de import şi export, astfel încât informaţiile vor trebui să fie transmise de către comercianţi o singură dată. “Firmele vor fi mulţumite de această claritate, în timp ce se pregătesc pentru trecerea dificilă la un sistem comercial digital”, a declarat William Bain, şeful departamentului de politică comercială din cadrul Camerelor de Comerţ britanice.

“Lucrul esenţial este pregătirea. Întreprinderile iau decizii privind investiţiile şi lanţul de aprovizionare pe termen lung şi trebuie să fie încrezătoare că infrastructura fizică şi digitală din jurul frontierei Marii Britanii va fi pusă la punct la timp”, a adăugat oficialul.

sursa: digi24.ro

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Mii de persoane blocate și 500 de zboruri anulate de o „problemă tehnică” în Marea Britanie

Mii de persoane blocate și 500 de zboruri anulate de o „problemă tehnică” în Marea Britanie

Cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani în UK

UK, cea mai scăzută natalitate din ultimii 20 de ani. Salvarea vine de la străini, dar „mamele indiene le-au depășit pe românce”