in

Mii de persoane blocate și 500 de zboruri anulate de o „problemă tehnică” în Marea Britanie

Mii de persoane blocate și 500 de zboruri anulate de o „problemă tehnică” în Marea Britanie. Aproximativ 500 de zboruri au fost anulate până luni după-amiază, iar altele au fost întârziate ore întregi, deoarece decolările și zborurile de sosire au fost suspendate din cauza unei defecțiuni informatice “la nivelul întregii rețele”.
>>> Londra, mii de gospodării vor primi vouchere de supermarket în valoare de 175 de lire sterline în luna octombrie

Mii de persoane blocate și 500 de zboruri anulate de o „problemă tehnică” în Marea Britanie

Nats, controlorii spațiului aerian național, a anunțat la ora 15.15 că a “identificat și remediat” defecțiunea, care a început să afecteze zborurile cu aproximativ patru ore mai devreme.

Pasagerii au fost anunțați că s-ar putea confrunta cu întârzieri de opt până la 12 ore, în timp ce inginerii se străduiau să localizeze și să remedieze problema. Un număr limitat de zboruri a putut decola, dar fluxul de trafic aerian a fost grav restricționat, controlorii fiind nevoiți să introducă manual planurile de zbor.
>>> Bancă importantă din Marea Britanie oferă tuturor clienților 200 lire sterline în numerar dacă fac o simplă modificare a contului

Potrivit site-urilor de urmărire a zborurilor, avioanele au avut mari întârzieri la Londra Heathrow, cel mai aglomerat aeroport din Marea Britanie, începând cu ora 11.30.

Nats a confirmat problema în jurul orei 12.10, spunând că “se confruntă în prezent cu o problemă tehnică” și că a “aplicat restricții privind fluxul de trafic pentru a menține siguranța”.

Într-o declarație actualizată, a spus: “Acum lucrăm îndeaproape cu companiile aeriene și aeroporturile pentru a gestiona zborurile afectate cât mai eficient posibil. Inginerii noștri vor monitoriza cu atenție performanța sistemului pe măsură ce revenim la operațiunile normale.

Planurile de zbor au trebuit să fie procesate manual

“Problema de planificare a zborurilor a afectat capacitatea sistemului de a procesa automat planurile de zbor, ceea ce înseamnă că planurile de zbor au trebuit să fie procesate manual, ceea ce nu se poate face la același volum, de unde și necesitatea restricțiilor de trafic.

“Prioritatea noastră este întotdeauna să ne asigurăm că fiecare zbor din Marea Britanie rămâne în siguranță și ne pare sincer rău pentru întreruperea pe care o provoacă. Vă rugăm să contactați compania dumneavoastră aeriană pentru informații despre modul în care acest lucru vă poate afecta zborul.”

Potrivit datelor firmei de analiză Cirium, 232 de zboruri de plecare din Marea Britanie și 271 de zboruri de sosire au fost anulate până la ora 14.30, puțin sub 10% din toate serviciile, dar se așteaptă ca cifra să crească pe măsură ce problema persistă.

sursa: theguardian.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vouchere de supermarket în valoare de 175 de lire - Consiliul local din Ealing a anunțat că mii de gospodării vor primi vouchere de supermarket în valoare de 175 de lire sterline în luna octombrie,

Londra, mii de gospodării vor primi vouchere de supermarket în valoare de 175 de lire sterline în luna octombrie

Introducerea controalelor vamale post-Brexit

Introducerea controalelor vamale post-Brexit pentru mărfurile din UE este amânată, află ce a decis guvernul britanic