in

Klaus Iohannis, prima reacție: “Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie”

Partidul Conservator, al premierului britanic în funcţie Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie, arată rezultatele sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Conform sondajelor, efectuate la comanda postului Sky News, Partidul Conservator (centru-dreapta) a obţinut 368 de locuri în Camera Comunelor, peste pragul majoritar de 326 de locuri.


Partidul Laburist (centru-stânga), condus de Jeremy Corbyn, este creditat cu 191 de locuri, faţă de 262 în prezent.

Un astfel de rezultat i-ar conferi premierului Boris Johnson legitimitatea de a insista pentru retragerea rapidă a Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Președintele României, Klaus Iohannis, spune că rezultatul votului este unul bun și pentru România, conform stiripesurse.ro.

Acest rezultat este foarte bun pentru românii din Marea Britanie pentru că premierul Boris Johnson și echipa sa au dorit să realizeze acel Brexit cu acord, care le oferă românilor drepturi semnificative. Este cea mai bună variantă și spre asta ne îndreptăm”, a declarat Klaus Iohannis.Conservatorii câștigă alegerile din Regatul Unit. Boris Johnson: „Am primit mandatul pentru terminarea Brexit”

Tibor Selymeș, invitat special la Eagles Football Academy: „Am fost emoționat să văd 130 de copii români care au cântat, cu mâna la inimă, Imnul României”