in

Marea Britanie continuă sancționarea rușilor care „alimentează mașina de război a lui Putin”

sancționarea rușilor

Marea Britanie continuă sancționarea rușilor care „alimentează mașina de război a lui Putin”.

Regatul Unit a impus sancțiuni altor 65 de companii și persoane fizice ruse, menite să elimine „industriile vitale care alimentează mașina de război a lui Putin”, a anunțat ministrul britanic de Externe, Liz Truss.

Truss a anunțat noi sancțiuni, care includ Grupul Wagner de mercenari ruși – armata privată a lui Vladimir Putin – și Alfa Bank, cea mai mare bancă privată din Rusia.

Printre persoanele sancționate se numără Polina Kovaleva, fiica vitregă a ministrului rus de externe Serghei Lavrov, miliardarul magnat al petrolului Eugene Shvidler și Herman Gref, directorul general al celei mai mari bănci din Rusia, Sberbank.

Galina Danilchenko, care a fost instalată de Rusia ca primar al orașului Melitopol din Ucraina, după ce primarul actual a fost răpit, a fost și ea sancționată, arată Sky News.

Danilchenko este prima persoană pe care Marea Britanie a sancționat-o pentru colaborare cu forțele ruse aflate în prezent în Ucraina.

„Complici la uciderea unor civili nevinovați”

Marea Britanie a sancționat acum peste 1.000 de persoane și întreprinderi rusești, în cele patru săptămâni de când Rusia a invadat Ucraina.

Ministrul de Externe britanic către Abramovici: „Sângele ucrainenilor este pe mâinile tale”. Cu ce sancțiuni este lovit oligarhul rus

Liz Truss a spus: „Acești oligarhi, companii și bandiți angajați sunt complici la uciderea unor civili nevinovați și este corect să plătească prețul.”

„Putin nu ar trebui să își facă iluzii – suntem uniți cu aliații noștri și vom continua să strângem șurubul asupra economiei ruse pentru a ne asigura că eșuează în Ucraina. Nu va exista nicio încetinire”.

Boris Johnson a declarat la Bruxelles, unde participă la întrunirile cu SUA, UE și G7 cu privire la Ucraina, a declarat: „Trebuie să intensificăm, trebuie să ne creștem sprijinul, trebuie să înăsprim restricțiile economice în jurul lui Putin, sancționând mai mulți oameni:”

„Analizăm ce putem face pentru a-l opri pe Putin să-și folosească rezervele de aur și, de asemenea, făcând mai mult pentru a-i ajuta pe ucraineni să se apere”, a mai spus premierul britanic.

Săptămâna trecută, Regatul Unit a sancționat alte 370 de persoane și entități ruse și belaruse, după ce Legea privind criminalitatea economică a primit avizul parlamentului, ceea ce a permis guvernului să sancționeze mai ușor oligarhii.


…Marea Britanie continuă sancționarea rușilor care „alimentează mașina de război a lui Putin”…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 2]

Marea Britanie: Familiile pot obține fonduri de sprijin guvernamentale. Cine este eligibil și cum se aplică

Marea Britanie: Familiile pot obține fonduri de sprijin guvernamentale. Cine este eligibil și cum se aplică

Criza petrolului: Interzicerea conducerii duminica și limitarea vitezei pe autostrăzi cu 10km/h

Criza petrolului: Interzicerea conducerii duminica și limitarea vitezei pe autostrăzi cu 10km/h