in

Marea Britanie: Dezinformările legate de COVID produc victime. Se cere oprirea răspândirii acestor știri pe rețelele sociale

Un raport publicat în Marea Britanie arată că este necesar un organism de reglementare care să sancționeze inclusiv rețelele de socializare pentru publicarea de dezinformări legate de COVID.

Dezinformarea cu privire la coronavirus s-a răspândit virulent deoarece nu există o legislație care să reglementeze acest tip de articole, se arată în raportul citat de Sky News.

Studiul, publicat de Comitetul de selecție digital, cultură, mass-media și sport (DCMS), vine pe fondul afirmațiilor potrivit cărora cocaina ar fi un remediu pentru coronavirus, iar rețelele 5G ajută la răspândirea bolii.

„Nu voi fi mascat, testat, urmărit”! Protest în Hyde Park față de obligativitatea purtării măștilor în Anglia

Alte dezinformări includ falsele „remedii”, inclusiv un mesaj transmis de nenumărate ori despre o supă făcută din plante medicinale care ar putea preveni COVID-19.

Președintele comisiei, Julian Knight, a declarat pentru Sky News: „Am auzit de la asistenții medicali din prima linie care au raportat incidente destul de grave ale persoanelor care au ingerat înălbitor și alte substanțe chimice. Avem nevoie de o autoritate de reglementare care să poată interveni eficient la rețelele de socializare .. și să le poată spune: Dacă nu urmați procedurile corecte dacă nu vă îndepliniți datoria de grijă față de clienții dvs. vă veți confrunta cu amenzi sau sancțiuni și mai grave.”

Unii specialiști s-au confruntat chiar cu atacuri violente din partea unor conspiraționiști.

Directorul Institutului Internetului din Oxford, profesorul Philip Howard, a contribuit la raportul comisiei și spune că cea mai mare parte a informației greșite despre COVID-19 provine din două surse.

El a declarat pentru Sky News: „Prima sursă o reprezintă agențiile de media susținute de stat din Rusia și China, iar scopul lor este doar să prezinte dezinformări cu privire la modul în care guvernele lor se confruntă cu criza și modul în care democrațiile sunt slabe și incapabile să-și protejeze în mod adecvat cetățenii. A doua sursă sunt doar oamenii care vor să câștige bani”.
Poliția din Marea Britanie boicotează regulile guvernului. NU îi amendează pe cei care intră în magazine fără mască

Londra: Cercetătorii au identificat șase forme de bază ale bolii cauzate de coronavirus