in

Marea Britanie, lapte și miere. Salariile cresc, șomajul este la cel mai scăzut nivel

Salariile din Marea Britanie au crescut peste așteptări, în perioada martie – mai 2019, în timp ce rata șomajului s-a menținut la cel mai redus nivel din 1975, arată ultimele date publicate de Oficiul Național de Statis­tică (ONS), potrivit BBC.

Câștigurile totale, excluzând bonusurile, au urcat în ritm anual cu 3,6% în perioada martie – mai 2019, de la 3,3%, depășind toate estimările. Este cel mai rapid ritm de creștere a salariilor din 2008 până în prezent.


Salariile au crescut cu 3,4% în perioada martie – mai 2019, depășind estimările analiștilor, de 3,2%. Banca Angliei (BoE) se așteaptă la un avans al salariilor de 3% la finalul acestui an, conform Agerpres.

Din martie 2018, creșterea salariilor în Marea Britanie depășește rata inflației.

„Piața forței de muncă continuă să fie solidă. Numărul angajaților liber profesioniști care lucrează part time a depășit pentru prima dată un milion și jumătate, mai mult decât dublu față de acum 25 de ani. Înregistrăm cel mai rapid ritm de creștere a salariilor din ultimii 11 ani”, a apreciat Matt Hughes, statistician la ONS.

Oficiul Național de Statistică a anunțat că rata șomajului s-a menținut la 3,8% în perioada martie – mai 2019, cel mai redus nivel din 1975. Aproximativ 1,29 milioane de persoane erau în șomaj, cel mai redus nivel din 1992.

Totodată, numărul angajaților din Regatul Unit a crescut cu 28.000 în perioada februarie – aprilie 2019, la 32,75 milioane. Este cel mai redus ritm de creștere din august 2018, deoarece angajatorii găsesc din ce în ce mai greu personal. La femei, rata angajării a urcat la 72%, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată; la bărbați a urcat ușor, la 80,2%.

Marea Britanie: Cel mai rapid ritm de creştere a salariilor din ultimii zece ani. Șomajul la minim istoricCâți bani a lăsat Simona Halep la HMRC din premiul obținut la Wimbledon

Fotbalist român cu sute de meciuri în prima divizie o ia de la capăt la Londra: „Mulți când află numele sunt surprinși”