in

Marea Britanie, salariile mici și locuințele umede duc la decese prin boli pulmonare: ”Una dintre cele mai mari probleme de sănătate”

Marea Britanie, salariile mici și locuințele umede duc la decese prin boli pulmonare: ”Una dintre cele mai mari probleme de sănătate”.

Cercetătorii spun că 55% dintre pacienții cu BPOC (Bronhopneumopatia cronica obstructiva) care suferă două sau mai multe atacuri acute pe an câștigă sub 20 000 de lire sterline, iar cei mai săraci au de cinci ori mai multe șanse de a muri din cauza acestei afecțiuni, scrie The Guardian.

Se estimează că peste 1,3 milioane de persoane din Regatul Unit suferă de BPOC, un grup de afecțiuni pulmonare care include emfizemul și bronșita cronică.

Nivelul de trai al muncitorilor britanici a scăzut într-un ritm record, salariile nu țin pasul cu inflația

Marea Britanie, salariile mici și locuințele umede duc la decese prin boli pulmonare

Cercetătorii au descoperit că persoanele mai sărace sunt mult mai susceptibile de a muri din cauza bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) decât pacienții mai bogați, din cauza locuințelor umede și a salariilor mici.

Un sondaj efectuat pe aproape 6.000 de persoane care trăiesc cu BPOC, una dintre cele mai frecvente afecțiuni pulmonare din Marea Britanie, a constatat că inegalitățile structurale au avut o influență semnificativă asupra supraviețuirii unui pacient.

Dintre cele aproape 4.000 de persoane care au suferit două sau mai multe atacuri acute pe an, cum ar fi dificultăți de respirație sau tuse severă, 55% câștigau mai puțin de 20.000 de lire sterline pe an, iar 13% locuiau într-o casă rece și umedă.

Cercetarea, realizată de Asthma + Lung UK și publicată în BMJ Open Respiratory Research, se bazează pe constatările anterioare potrivit cărora persoanele mai sărace care suferă de BPOC au de cinci ori mai multe șanse de a muri decât cele mai bogate persoane cu această afecțiune.

Peste 1,3 milioane de persoane din Regatul Unit sunt afectate de BPOC

Un grup de afecțiuni pulmonare care include emfizemul și bronșita cronică, dar se crede că sunt mult mai multe persoane care suferă de această boală fără să știe.

Simptomele includ dispnee, tuse constantă, respirație șuierătoare și expectorație de flegmă. Se estimează că 30.000 de persoane mor în fiecare an în Marea Britanie din cauza BPOC.

Cercetările din 2020 au constatat că rata mortalității între cei mai bogați și cei mai săraci pacienți cu BPOC a crescut în ultimii 11 ani.

Cei mai săraci 10% dintre pacienți au acum de cinci ori mai multe șanse de a muri din cauza acestei afecțiuni decât cei mai bogați, comparativ cu patru ori mai multe șanse în 2009/11.

Prof. Nick Hopkinson, director medical al Asthma + Lung UK, a declarat: “Unul dintre impacturile inegalității este că afectează unele dintre cele mai vulnerabile persoane din societate și crește riscul de a muri din cauza bolilor pulmonare.

“BPOC este una dintre cele mai mari probleme de sănătate din Regatul Unit”

”…și una dintre cele mai mari cauze ale internărilor în spital, astfel încât eșecul de a aborda acest aspect cauzează probleme mari pentru sistemul de sănătate și de asistență socială.”

Dintre cei 5.997 de pacienți chestionați, cercetarea a constatat că, dintre cei care au suferit două sau mai multe exacerbări ale BPOC pe an, 62% aveau o probabilitate mai mare de a fuma și 53% aveau o probabilitate mai mare de a fi fost expuși la locul de muncă la praf, fum și substanțe chimice.

Asthma + Lung UK a declarat că doar 25% dintre persoanele cu BPOC beneficiază de îngrijire adecvată. Aceasta i-a îndemnat pe pacienți să beneficieze de un plan de autogestionare, să aibă acces la reabilitare pulmonară, să fie ajutați să renunțe la fumat, să fie vaccinați împotriva gripei și a pneumoniei și să primească sprijin pentru gestionarea altor afecțiuni.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 2 In medie: 5]

Chiriile din Londra sunt la NIVEL RECORD. Cea mai RAPIDĂ creștere din ISTORIE

Chiriile din Marea Britanie cresc până la cel mai înalt nivel din istorie

englez furios

”Englezii sunt prea leneși!” Proprietarul unei cafenele critică Brexitul care stopează fluxul de personal din UE